По всій території України вже стартував опалювальний сезон. Відомо, що до початку листопада запаси газу в підземних сховищах досягли рекордних за останні десять років показників – 21,7 млрд куб. м. Саме тому в "Нафтогазі" не бачать ризиків для проходження опалювального сезону.

Однак, за словами експертів, цієї зими для населення вартість газу може зрости. Цьому може посприяти зростання ціни на газ на світових ринках. Ця ситуація вже позначилася на ціні палива для промисловості, а по-друге, все ще незрозуміло, чим закінчаться переговори Росії і України щодо газового транзиту до Євросоюзу. Про це пише журналіст видання РБК Христина Коновалова.

Ціни на газ, фото: Уніан
Ціни на газ, фото: Уніан

Восени 2019 року ціни на газ зростають, однак різниця в ціні повністю не відображається в платіжках українців. У жовтні середня митна вартість імпортного газу склала 199,5 доларів (4988,5 гривень) за тисячу кубів, що в середньому на 15% дорожче, ніж на початку осені. А ось вже з 1 листопада газ для промисловості зріс у ціні на 18,4-19,6% порівняно з жовтнем. В залежності від обсягів закупівлі та умов оплати "Нафтогаз" пропонує компаніям газ за ціною 5861-6463 гривень без ПДВ і витрат на транспортування по трубопроводу.

Ціни на газ, фото: oilreview.kiev.ua
Ціни на газ, фото: oilreview.kiev.ua

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Ціна для населення визначається як найменше значення з чотирьох показників. І це за фактом стримує кінцеву вартість "блакитного палива" для українців, якщо порівнювати ціни з комерційними клієнтами.

Нагадаємо, півроку президентства Зеленського: що з обіцяного українцям так і не виконав гарант.

Як повідомляв Знай.uа 700 грн за газ: українці шоковані платіжками з величезними рахунками.

Знай.uа писав, українцям значно підвищать пенсії і раніше "відпустять" на відпочинок: пощастило не всім.