Як відомо, ще нещодавно Верховна Рада прийняла бюджет на наступний рік. А це в свою чергу, як обіцяв прем'єр-міністр Олексій Гончарук, призведе до збільшення зарплатні, пенсії, та субсидій. Щоправда, чи дійсно це станеться, пишуть Вести.

Відтак, для пересічних українців один з найважливіших показників – є розмір прожиткового мінімуму, від якого й залежать пенсії та допомоги. Однак, з 1 січня він не змінитися та залишиться, як і в грудня 2019 року - 2027 грн. Однак, "покращення" все ж буде. Так, з 1 липня він збільшиться на 91 грн, а з 1 грудня - ще на 71 грн. Тобто, за цілий за цілий рік прожитковий мінімум зросте на 162 грн.

Зарплатня

Щодо зарплатні, то її планують збільшити – з 1 січня збільшиться на 550 грн і складе 4723 грн. Також, за прогнозами Гончарука, зросте і середня зарплатня - до 12497 грн. Однак, як зауважується, за останніми даними статистики понад 4 млн найманих працівників отримують в місяць не більше 5 тис. Грн. Тому навіть при зростанні середньої зарплати на 17%,, доходи українців залишаться на рівні 5-6 тис. грн.

Пенсіонери, фото - 24Warez
Пенсіонери, фото - 24Warez

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Пенсії

Як відомо, станом на жовтень пенсії отримують приблизно 11 млн 349 тис. українців. Однак, для майже половини 4,8 млн, вони сягають менш як 2 тис. грн в місяць. Відтак, за новим прийнятим бюджетом, пенсія виросте на 131 грн, або на 8%. Причому збільшиться вона з 1 липня з 1638 грн до 1712 грн, а з 1 грудня - до 1769 грн. При очікуваної інфляції на рівні 5,5% більшу частину надбавки з'їсть зростання цін.

Субсидії

Вже у держбюджеті-2020 скорочено видатки на субсидії сім'ям, а також на придбання пічного побутового палива і скрапленого газу. Відтак, це виділено лише 47,6 млрд грн, значно менше ніж цього року - 58 млрд гр.

Також додамо, що нещодавно "Нафтогаз" оголосив про те, що ціни на газ з листопада цього року виростуть на 14,7%, і це не останнє підвищення. Крім того, Кабмін скасував встановлені попереднім урядом граничні тарифи на тепло і гарячу воду. А відтак, коли обмежень по тарифах немає, суми в квитанціях, за прогнозами експертів, зросте на 15-30%.

Нагадаємо, українцям автоматично закриють виплати пенсій, всього за кілька хвилин: деталі нововведення.

Як повідомляв Знай.uа нові правила для пільговиків: українцям нагадали, куди поділися субсидії і коли їх повернуть.

Знай.uа писав, банкомати стануть пережитком минулого: готівка будуть видавати прямо в магазинах АЗС.