Національний банк України до кінця 2019 року анонсували випуск оновлених 100-гривневих купюр. При чому ці банкноти не будуть сильно відрізнятися від попередньої серії. Головна зміна торкнеться одного невеликого елемента – на нових купюрах буде новий підпис голови Нацбанку Якова Смолія. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Так, стало відомо, що оновлена банкнота вийде в обіг вже 17 грудня 2019 року. На купюрі як і раніше буде зображення Тараса Шевченка, а на звороті – корпус Київського університету все того ж Шевченка. "Департамент грошового обороту повідомляє, що 17 грудня 2019 року буде введена в обіг банкнота номіналом 100 гривень за підписом голови Нацбанку згідно з рішенням Правління Національного банку від 29 січня 2019 року", — йдеться в повідомленні.

Українські гроші, Zik
Українські гроші, Zik

Нагадаємо, Нацбанк знищив понад пів мільярда купюр українських грошей.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що сотні мітингувальників увірвалися в будівлю НБУ, вимагаючи відставки Смолія і Рожкової.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що українцям впарюють фальшиві гроші через інтернет.