Математику можуть зробити обов'язковим предметом під час здачі ЗНО. Таке нововведення може ініціювати Міносвіти України.

Про це розповіла міністр освіти Ганна Новосад в інтерв'ю РБК-Україна.

"Нам потрібно усвідомити, що проблема є у математичних знаннях", - зазначила вона.

Ганна Новосад, 24 канал
Ганна Новосад, 24 канал

Зазначимо, що за результатами дослідження освіти PISA, понад третина українських школярів не досягають базового рівня з математики.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

"У 2020 році змін не буде, а з 2021-го ЗНО з математики стане обов'язковим. Воно буде дворівневим, але не потрібно цього лякатися", - сказала пані Новосад.

Нині обов'язковим предметом ЗНО є лише українська мова та література. Усі інші предмети випускники можуть здавати за вибором. Очільниця Міносвіти України додала, що у школах потрібно змінити саму методику викладання математики.

ЗНО, фото: ua.news
ЗНО, фото: ua.news

"Буквально на днях Лілія Гриневич (ексміністерка освіти - Ред.) виступала з нами на нашому спільному заході по PISA і показувала одне із завдань в тесті, воно було елементарним. Але багато учнів з незрозумілих причин його пропускали, роблячи тест. Одне з можливих пояснень полягає в тому, що вони просто бояться. Або не впевнені в собі. Тому страх перед предметом - це те, що повинно зникнути зі шкільного життя", - зазначила Новосад.

Крім того, на її думку, програми з математики дуже перевантажені.

Нагадаємо, Пальчевський назвав головні дивацтва в поведінці Зеленського: "Не терпить нічого, крім оплесків".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського у кріслі президента України "замінить" двійник: вже погодився і підписав.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прокоментував протести під стінами свого офісу: "Я вже шкодую", відео.