В рамках пенсійної реформи з наступного року наберуть чинності деякі нововведення, які стосуються виходу на пенсію, повідомляє видання “Час Пик”.

Зокрема, в 2020 році буде підвищено пенсійний вік — в 60 років на пенсію зможуть вийти ті, хто має 27 років страхового стажу, інші ж зможуть почати отримувати пенсію в 63 роки за наявності 17 років страхового стажу, або 65 років за наявності 15 років страхового стажу.

Пенсіонери, novemisto.info
Пенсіонери, novemisto.info

Також у наступному році завершується пільговий період виходжу на пенсію для жінок. Відтепер в 59 років вийти на пенсію зможуть лише ті жінки, які народились між 1 жовтня 1960 року та 31 березня 1961 року. Іншим доведеться чекати 2021 року.

Нагадуємо, що жінки, які виховували дитину-інваліда до досягення нею шестирічного віку, можуть вийти на пенсію в 50 років за наявності страхового стажу в 15 років.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Великобританії для пенсіонерок в будинок престарілих запросили стриптизера.

Також портал Знай.ua писав, що у виданні "Голос України" був опублікований нещодавно прийнятий закон, яким вносяться зміни в закон "Про дорожній рух" щодо інвалідів на візках.