У ряді міст України знижена оплата за опалення про гарячу воду. У Міністерстві розвитку громад і територій України створили онлайн-карту перерахунків платежів. Про це повідомила прес-служба Мінрегіону.

"Уряд надав можливість підприємствам ТКЕ здійснити перерахунок плати для споживачів теплової енергії та комунальних послуг у зв'язку зі зниженням для них ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/2020 рр", – йдеться в повідомленні.

Так, Мінрегіон зібрав і узагальнив інформацію від ОДА щодо здійснення перерахунків за централізоване опалення та гарячу воду підприємствами ТКЕ. Результати викладені в зручному форматі інтерактивної карти.

Скріншот, фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За даними Міністерства розвитку громад і територій України, з 206 теплокомуненерго здійснили перерахунок:

- за опалення – 112;

- за гарячу воду – 25;

- не здійснили перерахунок – 94.

Інформація на карті періодично оновлюється. У Відомстві уточнили, що зменшення платіжки вже зараз — це результат, по-перше, спільної роботи президента, Уряду та органів місцевої влади.

Наприклад, у Тернополі за рішенням органів місцевого самоврядування люди отримали знижку за послуги теплопостачання за три місяці: жовтень, листопад та грудень 2019 року.

У Раді, фото facebook "Слуга народу"
У Раді, фото facebook "Слуга народу"

Відповідно до постанови, підставою для зміни розміру нарахувань є умова, коли ціна природного газу, придбана виконавцем у відповідному місці опалювального сезону, нижче ціни природного газу, врахованої в структурі тарифів, встановлених Національною комісією з державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) або органами місцевого самоврядування.

За інформацією прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, до 30% знизили оплату за опалення про гарячу воду у 124 містах України.

"Сказано - зроблено! Платіжки на тепло і гарячу воду для громадян знижені до 30%. 124 містах України здійснило перерахунок 131 підприємство теплокомуненерго", - заявив Гончарук.

Нагадаємо, що в Мінсоцполітики надали пояснення щодо отримання субсидій за наявності заборгованості за комунальні послуги.

Як повідомляв Знай.ua, українцям підвищили мінімальну зарплату.

Також Знай. ua інформував про те, що з 2020 року українці будуть отримуватит по дві платіжки для сплати за газ.