Весняний призов в армію стартував з курйозу: у Києві прислали повістку 12-річному школяру.

Про цей курйозний випадок розповіла мати хлопчика Ірина Костюченко в Facebook.

Вранці 21 січня киянці принесли повістку, в якій в армію призивають її 12-річного сина. Спочатку пані Ірина подумала, що повістка адресована її старшому, 20-річному синові, який не підлягає призову, однак, роздивившись повістку, вона побачила, що там зазначено ім'я її сина-школяра. При цьому, не правильно було вказано його рік народження.

Мама "призовника" зазначила, що сама відвідає військкомат у призначений повісткою час, оскільки сумнівається, що по телефону зможе довести співробітникам, що вони помилилися.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У Голосіївському військкоматі Києва вже прокоментували курйозну історію та назвали причиною інциденту технічну помилку

"Щороку у нас йде процес приписки, він триває з 1 січня по 30 березня. Це не призов на службу в армію, просто молодих людей, яким виповнилося 17 років чи виповниться до кінця року, ставлять на військовий облік. До початку цього процесу, в кінці 2019 року, ми запросили списки хлопців в місцевій райадміністрації. Нам надали список народжених в 2003 році і, виходить, прізвище цього хлопчика (2008 року народження) якось потрапило в цей список. Ми внесли дані хлопчика в нашу базу приписки і тому йому додому прийшла повістка на явку до військкомату ... Це просто хніческая помилка. Мамі ми вже зателефонували. Все вирішили. Вона нам прислала свідоцтво про народження сина. Ми знімемо його дані з цієї бази ", - розповіли у військкоматі.

Нагадаємо, після підписання Зеленським указу про призов на строкову військову службу в інтернеті з’явились меми, які висміюють цей указ.

Як повідомляв портал Знай.ua, 16 січня президент Зеленський підписав указ про призов на строкову військову службу

Також Знай.ua писав, про нові правила призову до ЗСУ