На днях український синоптик та водночас завідувач відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух поділилася свіженьким прогнозом погоди та зізналася, що частину України і досі не "накрила" метеорологічна зима.

Про це вона розповіла виданню Gazeta.ua.

Відтак, за її словами, українцям варто очікувати справжню весну у лютому, бо він буде значно тепліший, ніж січень. Відзначається, що середня температура буде мінімум на 2-3 градуси вище, ніж та, яке спостерігалося на початку минулого століття, а замість снігу будуть йти дощі.

А казали, що весна
А казали, що весна

Окрім цього, синоптик додала, що температурні рекорди, які в Україні фіксують майже не щодня, пов'язані з розміщенням нашої країни.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Зима характеризувалася підвищенням мінімальних температур. Значно зменшується кількість снігу з морозом. При цьому кількість днів з сильними морозами практично не змінилося. Небезпека полягає в тому, що є ймовірність сильного припливу холодного повітря з сильними морозами. Таке може бути навіть навесні", - попереджає Балабух.

Водночас інший народний синоптик Леонід Горбань впевнений, що весна почнеться із заморозків, а потім настане посушливий період. А у зв'язку з цим, можуть пересохнути багато водойми, а врожаї не будуть не радувати.

Як повідомляв Знай.uа, синоптик розповіла, як в Україні буде змінюватися погода в найближчий тиждень. Якщо стоїте, краще сядьте.

Також Знай.uа писав, що українців здивували туманні фото нашої країни. Видно майже не було, навіть на фото не завжди зрозуміло, що зображено. І в цьому році тумани стали популярнішими, ніж сніг.

А ще Знай.uа писав як краще захиститися від свинячого грипу, який вже котрий рік дістає українців.