В Україні збільшують податкову базу за недонадходження коштів до державного бюджету. Про це в ефірі Ukrlife.tv заявив економіст і аналітик Ігор Бураковський.

Експерт стверджує, що саме так влада вирішила боротись зі значним скороченням надходжень до державного бюджету. І наповнити його допоможуть вже традиційно українці, яких затиснуть у лещата ще більше.

Звідси виникла необхідність розширювати податкову базу для українців, щоб таким чином боротися зі зростаючим дефіцитом державного бюджету.

Черги за пенсією в Дніпрі, фото Макса Бужанського
Черги за пенсією в Дніпрі, фото Макса Бужанського

"Ми маємо, десь 50 млрд гривень недонадходжень в 2019 році. Ми можемо ввести нові податки. Сьогодні почасти це робиться", - сказав Бураковський.

Зокрема аналітик показав дію законопроекту, який передбачається податок для українців, на прикладі автовласника, що продав за годину два автомобіля.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Податки, LexInform
Податки, LexInform

"Наприклад, уряд намагається обмежити кількість автомобілів, якy може фізична особа купити і продати протягом року, встановлює різні ставки податку. Уряд намагається зманеврувати з фізичними особами-підприємцями для структуризації з точки зору сплати податків", - додав Бураковський.

Нагадаємо, пенсіонерам пообіцяли надбавки, але жити легше не стане: що не так з підвищенням.

Як повідомляв Знай.ua, на пенсію в 50 не вийдемо: що робити українцям за відсутності трудового стажу.