Погода на 28 січня в Україні: точний прогноз

Всі так сильно чекали великих кучугурів снігу, зимової казки, покритих інеєм дерев, неприємної ожеледиці і страшних бурульок. От тільки зима тільки періодично манить невеликим мокрим снігом і продовжує знущатися над українцями. І ось вже закінчується другий її місяць, а сильних морозів і лапатого снігу все ще немає. Та й температура досить висока. Тому єдине, на що українці зможуть розраховувати 28 січня – це лише дощ. І все ж таки буде смуга просто з хмарної погодою. Температура підніметься до +8 градусів вдень, а вночі температурний мінімум по країні всього 1 градус морозу. Також скрізь очікується південний вітер, поривчастий, 7-12 м/с.

На Заході дуже тепла погода. У Закарпатській області очікується від +2 до +4 градусів, у Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській – від +5 до +7 градусів, а в інших областях від +4 до +6 градусів. Дощ з мокрим снігом пройде в Закарпатській області, а в Тернопільській, Волинській, Івано-Франківській та Львівській областях буде тільки дощ. Опади очікуються тільки вдень. У ніч на 28 січня температура по західних областях майже однакова – від -1 до +1 градуса, і тільки у Чернівецькій області від 0 до -2 градусів.

Погода в Україні, Український гідрометеорологічний центр
Погода в Україні, Український гідрометеорологічний центр

На півночі хоча і буде досить тепло, але на опади розраховувати не варто. По всій території буде тільки дуже хмарна погода і відсутність сонця. В Житомирській і Київській областях найтепліше – від +4 до +6 градусів, у Чернігівській – від +3 до +5 градусів, а в Сумській – від +2 до +4 градусів. Вночі майже скрізь від 0 до +2 градусів, а на Сумщині від -1 до +1 градуса.

У східних областях хоча поки і більш прохолодно, але теж багато хмар. Тільки в Донецькій області синоптики прогнозують дощі, в інших, хоч і хмарно, але сухо. Вдень на Сході від +2 до +4 градусів, у Донецькій області до +5 градусів, а вночі скрізь від-1 до +1 градуса.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На півдні буде найтепліша погода в Україні, хоча це і не дивно. У південних областях від +4 до +6 градусів, а в Криму ще тепліше – до +8 градусів. А от вночі більше різниці у температурах, та ще й на півдні вона буде на тому ж рівні, що і в інших частинах. В Одеській області від +1 до +3 градусів, у Миколаївській і Херсонській від 0 до +2 градусів. У Криму вночі стовпчики термометрів покажуть від +2 до +4 градусів.

У центральних областях 28 січня від +2 до +5 градусів, а вночі температура від -1 до +2 градусів. Дощів не буде лише у Вінницькій та Черкаській областях. І теж буде теплий, але сильний вітер.

Як повідомляв Знай.uа вчені розповіли, яким чином можна зробити життя набагато довше. Потрібно всього лише дотримуватися кількох правил, які були виявлені після цікавого дослідження.

Також Знай.uа писав, що в Україні знову почнуть зростати ціни. Навіть найпростіші продукти знову подорожчають. Так що ще до весни продуктовий кошик стане не по кишені багатьом українцям.

Ще Знай.uа писав, в Україні вже у кількох людей шукали коронавірус, але поки ситуація тільки розслідується, повідомила Скалецька.