Необхідність відстежити телефон з'являється не тільки в ситуації, коли гаджет загубився або його вкрали. Іноді стеження може знадобитися, якщо пропала близька людина. Інший метод використання функції — стежити за пересуванням дитини, а також дружини або чоловіка, чия поведінка викликає підозри.

Відстеження телефону за номером
Відстеження телефону за номером, https://mresearcher.com/

Що можна зробити, якщо з'являється необхідність відстежити телефон

Все частіше в ЗМІ з'являється інформація про зниклих людей, і в такі моменти мимоволі починаєш думати про способи, як убезпечити близьких і мати можливість в будь-який момент дізнатися, де вони знаходяться. На жаль чи на щастя всі оператори мобільного зв'язку тримають дані користувача під суворою забороною. Не можна просто зателефонувати оператору, щоб уточнити, де знаходиться абонент.

Але для вирішення цієї проблеми, тими ж операторами створені певні програми, що дозволяють відстежити телефон після дозволу абонента. Крім цього, хакерами та технологічними компаніями розроблено велику кількість додатків, які допоможуть в даній ситуації.

Чим може допомогти мобільний оператор?

Перш ніж використовувати незаконні методи стеження, потрібно почати з офіційної опції, яку пропонують найбільші мобільні оператори України: Vodafone та Kyivstar. За допомогою нескладних дій можна отримувати інформацію про місцезнаходження телефону на карті.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Такі методи вважаються цілком легальними, але для установки функції потрібно отримати дозвіл користувача і внести його номер в особливий список.

Завдяки послузі «Знай де» від Vodafone більше не доведеться переживати про те, де знаходиться дитина, чоловік або дружина, тому як їх місце розташування можна буде дізнатися по точці на карті.

Точність роботи програми залежить від того, де знаходиться абонент. Якщо в зоні хорошого покриття, локація визначається з точністю до 300-500 метрів. Коли людина знаходиться в зоні дії нестабільної мережі, точність падає до 1-1,5 км. При постійному переміщенні телефону, наприклад, коли користувач їде у машині, радар зможе визначати тільки назву населеного пункту.

Принцип роботи програми заснований на визначенні місця, де знаходиться телефон, за допомогою 2G/3G мережі від Vodafone Україна. Користуватися послугою можна на будь-якому телефоні, що підтримує стандарт GSM. Важливим доповненням є те, що мережа 4G тимчасово не надає подібну інформацію.

Щоб почати відстежувати абонента, не буде потрібно встановлювати ніяких програм або змінювати налаштування телефону.

Отримувати інформацію про номер телефону, можна через сайт poisk.vodafone.ua або за допомогою SMS-повідомлень з номера 7005. Якщо перебувати за кордоном, краще обирати пошук через інтернет.

Користуватися послугою досить просто. Щоб додати номер, який потрібно відстежити, потрібно відправити SMS-повідомлення з таким текстом: ДОДАТИ «номер телефону» «ім'я». Наприклад, повідомлення може виглядати таким чином: ДОДАТИ 0505555555 Олена. В імені можна використовувати не тільки кирилицю, але й латиницю, а також спеціальні знаки та символи.

Після цього на номер телефону абонента приходить повідомлення з проханням дозволити відстеження точного місця знаходження. Для підтвердження підключення послуги потрібно зі свого телефону відправити лист у відповідь на номер 7003 з текстом «ТАК» «номер мобільного» або ж «НІ». Під номером мобільного мається на увазі телефон абонента, якому дається дозвіл про отримання інформації про місцезнаходження. Наприклад: Так 0503333333.

Щоб отримати дані про геолокацію, потрібно відправити з телефону повідомлення на той же номер 7005 з таким текстом: Пошук «номер телефону» або «ім'я абонента». Після цього прийде повна інформація про те, де знаходиться мобільний телефон.

Вартість одного запиту коштує 25 копійок, але на перші 5 днів оператор дає можливість використовувати послугу безкоштовно. Крім того, можна використовувати пакет послуг:

  • в день — 1,6 грн;

  • в тиждень — 7,44 грн;

  • в місяць — 63,75 грн.

Компанія «Київстар» також пропонує подібну функцію, тільки називається вона «Маячок». Принцип роботи схожий з попереднім методом, і дозволяє стежити тільки за своїми абонентами. У цьому випадку потрібно додати номер в так званий сімейний список, після чого геолокація буде передаватися за допомогою СМС. Також відстеження доступне через веб-сторінку.

Для внесення номеру у список особливих контактів потрібно створити пряму команду з телефону *147*1*1*380[номер]#. Вартість разового визначення номера становить 2 грн. Також можна скористатися послугою, що дозволяє виконувати 4 запити на день за 53 копійки. Цей метод спостереження за телефоном вважається зручним, бо не доведеться встановлювати ніякі додаткові програми.

Як отримати інформацію, використовуючи IMEI телефону

Всім відомо, що під час випуску кожному мобільному телефону присвоюється унікальний номер, що складається з 15 цифр. У цьому коді міститься інформація про походження, модель та серійний номер пристрою.

Щоб пробити телефон, знаючи IMEI, додатково знадобиться деяке оснащення. Крім цього людині потрібно мати доступ до бази даних мобільного оператора країни. Дізнатися код можна на коробці від мобільного або, набравши комбінацію *#06#.

Відстеження телефону за номером
Відстеження телефону за номером, https://azzaron.ru/

Вся ця інформація є у співробітників правоохоронних органів, саме тому, якщо телефон вкрали, слід звертатися в поліцію. Це дозволить вам заощадити час на самостійний пошук через різні додатки. Крім цього, якщо потрібно відшукати вкрадений гаджет, можна пройти реєстрацію на платформі LoSToleN, де перевіряють статус телефону скупники б/у смартфонів, та відзначити свій телефон, як вкрадений.

Легальні методи відстеження Android і IPhone

Утиліта Sygic Family добре працює і на андроїд і на iOS. Після установки програми вийде визначати геолокацію за номером телефону. Крім того, програма також підійде для обміну повідомленнями між номерами.

Найбільш популярним софтом для визначення місця розташування вважається Android Device Manager. Завдяки програмі можна не лише відстежувати положення телефону на карті, але й віддалено його блокувати. Щоб користуватися послугою, потрібно мати доступ в гугл-аккаунт. За допомогою програми вийде вистежити наступне:

  • час надходження та здійснення дзвінків;

  • адресу, по якій знаходиться абонент.

Відстеження телефону за номером
Відстеження телефону за номером, https://pure-t.ru/

Скористатися програмою вийде тільки при наявності телефону на базі Android. Якщо мова йде про техніку Apple, її легко знайти за допомогою безкоштовної функції Find my iPhone. Для відстеження місцезнаходження дитини або чоловіка, потрібно активувати сімейний доступ і поставити галочку в пункті «доступ до місця розташування. Після чого буде доступна інформація про переміщеннях.

Також для любителів «яблучної техніки» підійде сервіс Find my friends і «Локатор». Трохи подробиць про те, як обчислити телефон, є в відео:

Програми та додатки для визначення положення телефону за номером

Якщо визначити місцеположення телефону потрібно з метою стеження за людиною, отримати його добровільне підтвердження навряд чи вийде, тому у таких випадках доводиться звертатися за програмами-шпигунами.

Єдиний мінус — для установки буде потрібно короткочасний доступ до телефону абонента і часто вони платні. А з цим можуть виникнути складності, тому як мобільний може бути запаролено. Але до речі вже сам факт наявності пароля на телефоні дружини/чоловіка або дитини, побічно може свідчити про те, що йому потрібно приховати будь-яку інформацію. Хоча це твердження не можна вважати абсолютно вірним, адже іноді пароль ставиться для захисту телефону на роботі чи навчанні.

Топ 5 програм-шпигунів, які допомагають вистежити знаходження телефону:

  • Talklog. Дозволяє отримувати повний звіт про дзвінки й повідомлення з телефону. Дає можливість записувати розмови, читати історію відвідання інтернет-сторінок і завантажених додатків, а також визначає місцезнаходження. Якщо включити мікрофон, вийде прослухати, що відбувається навколо телефону.
  • Cell Phone Spy PRO. Створена спеціально для ревнивих дружин та чоловіків, й допомагає стежити за діями невірної половинки. Мінуси — її легко вичислити та видалити з телефону.
  • TrackView. Виявлення розташування телефону, цей той мінімум, для якого підійде додаток. Крім цього, вийде прослуховувати дзвінки, дізнаватися текст повідомлень, дивитися фото з камери. Підійде як для контролю за дитиною, так і за дорослим.
  • FlexiSpy. Розширена програма-шпигун, яка крім стандартних дій, дозволяє бачити різні паролі в особистому кабінети, в тому числі й пароль блокування телефону. Вся інформація про абонента приходить на пошту.
  • VkurSe. Сервіс має величезний функціонал. Після інсталяції програми на підконтрольний телефон, вийде онлайн відстежувати місце розташування людини, а також отримувати доступ до дзвінка та усіх повідомлень, в тому числі, отриманим по Вайберу. Головний плюс — після установки, додаток практично неможливо виявити, та воно перенаправляє дані без відома користувача.

Позиціонування телефону за номером залежить від конкретних цілей. Якщо ваш родич має проблеми з пам'яттю та може загубитися, або мова йде про телефон дитини, для спокою важливо знати, де він може перебувати. У такій ситуації досить скористатися стандартними недорогими способами за допомогою згоди абонента. Але якщо є підозри, та потрібно простежити за невірним чоловіком або розкрити дружину, й зробити це так, щоб він про це не знав, тут вже потрібно вибирати більш складні програми і методи.

Відстеження телефону за номером
Відстеження телефону за номером, https://ichip.ru/