Увечері 20 лютого евакуйованих з Китаю українців та іноземців, попри протести місцевих жителів, поселили в медичний центр Національної гвардії "Нові Санжари" на Полтавщині. Одна з евакуйованих українок Олександра Волкова показала, в яких умовах вони будуть відбувати карантин.

Евакуйована з Уханя українка опублікувала у Stories в Instagrim відео з кімнати, в якій їх поселили. На кадрах видно старі ліжка та інші меблі. Двері у кімнаті без замка, зате з ключем. Крім того, жінка поскаржилася, що душ вдарив її струмом.

Літак з евакуйованими з китайського міста Ухань зранку 20 лютого приземлився у Харкові. На борту перебували 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначається, що всі здорові та без симптомів коронавірусу. Увечері 20 лютого їх привезли до медичного центру в селищі Нові Санжари на Полтавщині.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Місцеві жителі увесь день блокували дорогу, щоб не пропустити автобуси з евакуйованими, та вимагали не розміщувати їх у місцевому медзакладі. Не обійшлося без сутичок з поліцією. Також дехто з людей кидали каміння як в правоохоронців, так і в автобуси з евакуйованими українцями та іноземцями. В результаті постраждали 9 правоохоронців та один цивільний, порушено дві кримінальні справи.

Протести у Нових Санжарах, фото: slovoidilo.ua
Протести у Нових Санжарах, фото: slovoidilo.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї знайшли збудник коронавірусу, небезпека була зовсім поруч

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції