Перший заступник міністра Мінсоцполітики Наталія Ненюченко заявила, що за даними відомства, 82,7% українських пенсіонерів живуть на пенсію нижче 4 тисяч гривень, а це нижче реального прожиткового мінімуму. Це питання обговорювали під час публічних консультацій Міністерства за участю представників центральних органів виконавчої влади, міжнародних партнерів, профспілок, роботодавців, суб'єктів ринку недержавного пенсійного забезпечення та громадських організацій.

За словами Наталії Ненюченко є багато чинників, через які пенсія низька, більш того, вона вважає, що в майбутньому пенсійне забезпечення українців буде знижуватися. До цього веде обмежене фінансування солідарної пенсійної системи, тіньовий бізнес, тіньові зарплати і т. д. Також пані заступник міністра розповіла, що уряд вже розробив програму, яка повинна сприяти спрощенню системи солідарного пенсійного страхування, а також допоможе стимулювати до сплати єдиного соціального внеску та виведення "з тіні" доходів. Також уряд планує стимулювати громадян самим відкладати собі на пенсію.

пенсіонери в Україні, фото: Zik
пенсіонери в Україні, фото: Zik

До речі, відзначимо, що за даними ПФУ Кіровоградщини, станом на початок 2020 року, середня пенсія по області склала 2729,59 грн. Що стосується прожиткового мінімуму, то на сьогодні він становить 2102 гривні для працездатних, 1638 для осіб, які втратили працездатність, 1779 для дітей віком до 6 років та 2218 для дітей з 6 до 18 років.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді пішли на поступки українцям.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що борги по зарплаті в Україні виросли.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні стрімко зростають борги по зарплатах.