Взимку організм людини створює певний запас жирової тканини на екстрений випадок, тому кілька зайвих кілограмів на початку весни є нормою. Але не варто турбуватися, оскільки дотримуючись декількох простих правил можна ефективно схуднути до літа. До того ж без виснажливих дієт, тренувань до знемоги та постійного стресу.

1. Жодних дієт

Перший крок на шляху до стрункої фігури — це зміна раціону харчування. Денний раціон слід розділити на п'ять невеликих прийомів їжі: сніданок, обід, вечеря і два перекуси. Намагатися їсти в один і той же час та подбати про різноманітну і збалансовану дієту. Включити до свого меню каші, овочі, фрукти і рибу. Солодощі та чипси для перекусу замінити на фрукти та овочі, також можна сухофрукти і в міру чорний шоколад.

Вода, скріншот: YouTube
Вода, скріншот: YouTube

2. Багато води

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід забути про соки, кава, чай, смузі і солодкі напої, які людський організм сприймає не як воду, а як їжу. Щоб дійсно допомогти своєму організму, потрібно споживати не менше 2 літрів чистої негазованої води в день.

3. Більше руху

Рух і активний спосіб життя підтримують спалювання жиру, а правильно підібраний комплекс вправ формує красиве тіло. Корисно додати до цього довгі прогулянки, плавання, танці, аеробіку — будь-яка форма діяльності може зробити цілющий вплив на фігуру. Гарний вплив на процес схуднення має біг. Крім усього іншого, він тренує серцево-судинну і дихальну систему.

Пробіжка, скріншот: YouTube
Пробіжка, скріншот: YouTube

4. Сон і відпочинок

В жодному разі не можна нехтувати якісним сном та відпочинком. Науково доведено, що людина починає товстіти, якщо спить менш як шість годин в день або прокидається вночі. Дефіцит сну порушує гормональний баланс. При відсутності повноцінного відпочинку та перебуваючи в стресовому стані, організм вимагає більшу, ніж зазвичай кількість їжі, що призводить до переїдання і зривів. Водночас люди, які лягають спати і встають в один і той же час кожен день, меншою мірою страждають від зайвої ваги.

5. Масаж для схуднення

Ефект гладкої й пружної шкіри можна отримати завдяки регулярним масажам. Можна використовувати спеціальну масажну рукавицю або масажний валик для більшої ефективності або ж звернутися за допомогою в масажний салон. Також корисно делікатно очищати проблемні місця спеціальним пілінгом, обливатися поперемінно холодною і теплою водою в душі для кращого кровообігу. Регулярні масажі стимулюють приплив крові, поліпшують оксигенацію клітин і стимулюють їх роботу.

Прогулянка, скріншот: YouTube
Прогулянка, скріншот: YouTube

6. Позитивний настрій

У процесі схуднення негативний вплив мають стрес, поганий настрій і апатія. Водночас їжа є найшвидшим способом зробити себе щасливим. Однак, слід навчитися отримувати задоволення від інших речей, наприклад, зустрічі з друзями, читання книги, прогулянки з собакою, перегляду улюбленої передачі. Таким чином можна виробити новий механізм реагування на стрес, який замінить шкідливу звичку.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ці кухонні девайси ви весь час використовували неправильно, перевірте себе

Як повідомляв портал "Знай.ua", складки на животі зникнуть миттєво, кращі способи схуднути до весни

Також "Знай.ua" писав, до чого може призвести постійне недосипання: рак, хвороба Альцгеймера і коротке життя