Децентралізація відкрила величезні перспективи перед українськими територіальними громадами. Так, тепер жителі деяких селищ можуть отримувати зарплату, якій позаздрять не те що жителі столиці, але й люди, які виїхали на заробітки за кордон.

Про такі історії успіху розповідає на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook видання #ШоТам.

Бізнес і громади

Як заробляти у селі 1000$? Зібрали для вас 3 історії вдалої взаємодії громад та бізнесу. А який бізнес підтримує вашу громаду? #шотам #шо_громади #ОТГ #децентралізація

Geplaatst door ШоТам? op Zaterdag 28 maart 2020

Присиваська ОТГ на Херсонщині побудувала вітроелектростанцію, на якій працюють люди з громади. Заробітна плата тут досягає 25 тисяч гривень. Голова ОТГ розповідає, що це дозволяє залишатись людям вдома, а не їхати на заробітки, а хороший бюджет, сформований з податків, дозволяє покращувати якість місцевої інфраструктури та відбудовувати найближчі села.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Найбагатшою ОТГ на Донеччині є Шахівська громада. Мешканці організували глиновибудувну компанію, яка гарантує заробітні виплати у розмірі 14 тисяч гривень. Гроші з податків також йдуть на благоустрій громади: побудову шкіл, спортивних майданчиків тощо.

У Мереф'янський ОТГ на Херсонщині велика кількість малого бізнесу, податки з якого йдуть безпосередньо до бюджету Мерефи, що дозволяє покращувати батьківщину Івана Сірка.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Зеленського зробили важливу заяву про децентралізацію: цього чекають усі українці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", реформу децентралізації запозичили у поляків.

Також "Знай.ua" писав, що Томенко показав децентралізацію по-українськи: Гройсмана і Порошенка радить звозити у село.