Про це заявив заступник голови Ради Федерації роботодавців України (ФРУ) Сергій Біленький у коментарі РБК-Україна.

"Нас дуже турбує збереження накопичень і їх захист від інфляційного знецінення. Після недавніх "банкопадів", афер за участю страхових компаній, афер на будівельному ринку, та й за участю безпосередньо недержавних пенсійних фондів, впевненості, що наші регулятори забезпечать надійний захист коштів майбутніх пенсіонерів немає ніякої", – сказав Біленький.

Одне з побоювань звучить приблизно так: спочатку українці заплатять зі своєї зарплати відсоток на рахунки недержавних пенсійних фондів, урізавши свої витрати в активному віці. А потім, ближче до старості, залишаться без пенсій, або ж отримають значно менше, ніж повинні, якщо фонд не зможе вигідно розпорядитися активами.

"Навіть у корпоративному Пенсійному фонді НБУ 12 тисяч банкірів втратили майже 1 млрд гривень. Так це люди з високим рівнем фінансової грамотності. Уявіть, які тоді ризики для простого шахтаря або аграрія", – міркує Сергій Біленький.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти щодо впровадження накопичувального рівня пенсійної реформи-депутатський " про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення «(№2683) і урядовий» Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи «(№4408), кожен з яких, за словами експертів, передбачає додаткові витрати для бізнесу.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше народний депутат України Муса Магомедов заявив, що в рамках пенсійної реформи можна приймати тільки ті рішення, які не збільшують фінансове навантаження на бізнес, інакше така реформа його поховає.