Декілька днів тому в Україну повернулися легендарні захисники Маріуполя, які кілька місяців перебували в російському полоні. Вони пережили безліч тортур та нелюдське ставлення, а їхній стан здоров'я лякає - майже всі 215 воїнів мають крайній ступінь анорексії. Про це розповіла голова патронатної служби "Азова" Олена Толкачова у коментарі "Українській правді".

Захисники Маріуполя, які повернулися з російського полону і без слів, дали зрозуміти, що виживали в нелюдських умовах. Навіть по перших кадрах із врятованими бійцями легко помітити, що їх мучили голодом. Підтвердження тому озвучили і в патронатній службі полку.

Командири батальону "Азов" в Туреччині
Командири батальону "Азов" в Туреччині

"Стан наших військових просто шокуючий. Є випадки, коли родичі не можуть впізнати своїх рідних. Наші хлопці знесилені, контужені, дуже багато прихованих переломів та загострень різного ступеня хронічних хвороб", - коментує ситуацію Олена Толкачова.

Повернені захисники "Азовсталі", фото: Telegram
Повернені захисники "Азовсталі", фото: Telegram

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Зазначається, що всі воїни перебувають під пильною увагою лікарів, а деякі вже вирушили на лікування та відновлення. Також незабаром частину захисників буде направлено за кордон, де пройде курс лікування та відновлення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Олексій Арестович відповів на нові фантазії росіян, як мобілізація змінить ситуацію на фронті: "Так, це ескалація, вона й доб'є путіна".

Також наш портал інформував, Олексій Данилов пояснив, чому оточення путіна вже готове до повалення.

Крім того, наш портал повідомляв, у Міноборони розвіяли вщент російську статистику втрат ЗСУ: "Це не сотні тисяч".