В Україну наближається зима, і цього року вона має всі нагоди побити рекорди. Такого складного періоду Україна не мала за всі роки Незалежності, але і з цим ми чудово впораємося. В уряді дали поради громадянам, якими продуктами краще запасатись.

Про це порталу " Главком " розповів Міністр аграрної політики Микола Сольський.

Найголовніша його порада - діяти в рамках здорового глузду, і продуктами запасатися приблизно так само. Питання про запас продуктів на зиму стоїть завжди, але цього року особливо. Варто розуміти, що незважаючи на війну дефіциту, що триває, не буде, і змітати все на полицях точно буде зайвим.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

"Це питання ви могли поставити і до війни або під час пандемії. Його ставлять завжди, тільки якоюсь восени частіше, якоюсь рідше. Є якийсь, скажімо так, здоровий підхід до запасів - я раджу діяти в рамках цього здорового. сенсу", – заявив Микола Сольський.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

При цьому, якщо питання стоїть у фінансовому плані, то сьогодні ніхто не може спрогнозувати, що буде через кілька тижнів. На це питання чекають на відповідь громадяни кожної країни світу, але ніхто не може бути точно впевнений. Світ непередбачуваний, особливо останній рік це показав.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Є три фактори, які і формують ціни на продукти, і тим самим впливають на це, про які експерт далі розповів.

"Перший фактор, який рухає ціни, – це стандартна інфляція, більша чи менша. Другий – це курсова різниця, що впливає на ціни в гривні. Третє – збільшення експорту зерна, яке є критично важливим, та здешевлення логістики, що збільшує внутрішні ціни на зерно та важливо для фермерів", – резюмував міністр.

Магазин в Україні, фото Знай.ua
Магазин в Україні, фото Знай.ua

Нагадаємо, що ціни на нерухомість у Києві поступово виходять на довоєнний рівень: скільки коштує оренда квартир у жовтні

Раніше повідомлялося, що водіям нагадали про керування під час осінньої негоди: про які правила безпеки не можна забувати

Також, в українських супермаркетах за гречкою почали падати ціни на іншу популярну крупу