Королева Єлизавета II боролася з "болючим" раком в останній рік свого життя, заявив близький друг принца Філіпа.

Джайлс Брандрет, друг принца Філіпа, зробив заяви про Її Величність у майбутній біографії під назвою "Єлизавета: інтимний портрет", яка буде опублікована в журналі The New York Times.

Офіційна причина смерті 96-річної королеви була вказана як "старість", але Брандрет стверджував, що насправді це була рідкісна форма раку кісткового мозку, яка забрала життя монарха.

Похорон королеви Єлизавети II, кадр з відео
Похорон королеви Єлизавети II, кадр з відео

Пан Брандрет написав: "Я чув, що у королеви була форма мієломи - рак кісткового мозку, - що пояснює її втому і втрату ваги, а також ті "проблеми з рухливістю", про які нам часто говорили протягом останнього року або близько того її життя Найчастішим симптомом мієломи є біль у кістках, особливо в ділянці таза та попереку, а множинна мієлома – це захворювання, яке часто вражає літніх людей. , та ліки, що допомагають запобігти ослабленню кісток, може зменшити тяжкість його симптомів та збільшити виживання пацієнта на місяці або два-три роки"

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Із Букінгемським палацом зв'язалися для коментарів.

Принц Філіп, фото: скріншот з відео
Принц Філіп, фото: скріншот з відео

В останній рік свого життя королева виглядала все слабшою і відмовилася від кількох публічних заходів, при цьому палац послався на "проблеми з мобільністю".

Брандрет написала, що у монарха Великобританії, яка займала посаду найдовше, були напади занепаду сил, незважаючи на те, що вона говорила своїм помічникам, що має намір залишатися зайнятою після смерті Філіпа у квітні минулого року.

За словами біографа, коли вказані напади були сильними, Її Величність займалася переглядом драми ВВС "За боргом служби".

"Мій чоловік, звичайно, не схвалив би" , - як повідомляється, сказала вона, пригнічуючи будь-які спроби співчуття.

Королева Великобританії Єлизавета ІІ. Фото: скріншот Youtube
Королева Великобританії Єлизавета ІІ. Фото: скріншот Youtube

Нагадаємо, що принцеса Вельська Кейт Міддлтон підтримала біженців у Британії та покуштувала український коровай.

Раніше ми повідомляли, що королева Єлизавета врятувала Меган Маркл від "проклятої" тіари.