Для українських водіїв передбачено багато покарань за порушення правил дорожнього руху. Іноді можна позбутися невеликого штрафу, а часом і взагалі позбутися прав. За якесь популярне порушення доведеться заплатити від 340 до 680 гривень або залишитися без прав на пів року. Про це пише avtodream.

Водій, який пересувається у транспортному засобі та не має при собі аптечки, вогнегасника чи знака аварійної зупинки, ризикує отримати штраф у розмірі 340 гривень. У разі зупинки патрульні кваліфікують це порушення за ч.1 ст.121 КУпАП, але є тонкощі, про які слід знати.

Водій. Фото: скрін youtube
Водій. Фото: скрін youtube

Так, якщо аптечка та вогнегасник відсутні у приватному автомобілі, то водій може відбутися лише попередженням, адже немає жодного нормативного документа, де б вказувалася окрема відповідальність за керування приватним авто без аптечки.

Зупинка водія. Фото: скріншот youtube
Зупинка водія. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Водночас, якщо на такому порушенні впіймали водія транспортного засобу, який здійснює перевезення пасажирів, то штраф становитиме 680 гривень. Повторне порушення загрожує позбавленням прав на 3-6 місяців або адмінарештом на 5-10 діб.

Раніше портал Знай повідомляв, водіям розповіли, який штраф може загрожувати створення аварійної ситуації на дорозі: перелік порушень.

Також наш портал інформував, штраф за кожне колесо, габаритне свавілля та 17 тисяч за техогляд: що чекає на українських водіїв вже цієї весни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що автомобільна мобілізація в Україні: водіїв попередили про нові правила, кому варто приготуватися.