Попри те, що в Україні продовжується воєнний стан та мораторій на підвищення цін на комунальні послуги, дехто з українців вже почав отримувати збільшені платіжки за комуналку.

Наприклад, у деяких українських містах вже підвищили тарифи на воду. Відзначається, що відповідне рішення незабаром буде ухвалено по всій країні.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг наприкінці 2022 затвердила підвищення вартості води, але одразу ж скасувала своє рішення.

Комунальні послуги, кадр з відео
Комунальні послуги, кадр з відео

Відбулося це тому, що НКРЕКП затверджує тарифи для великих водоканалів чи комунальних господарств, а на місцях у селах та невеликих містах можуть встановлюватись свої розцінки.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Відповідно підвищення тарифів на воду торкнулося вже зараз або торкнеться незабаром наступних населених пунктів:

  • Старокостянтинова Хмельницької області, де планується підвищити вартість води на 13,84% до 56,84 грн за кубометр;
  • смт Нове Кіровоградської області, там тариф уже підвищили з 28,69 до 49,83 грн за кубометр;
  • Буська Львівської області – на 18% – до 61,64 грн за кубометр;
  • Мукачево, тут хочуть підняти ціни з 28,69 грн до 59,79 грн за куб.

Водопостачання, фото: kypur.net
Водопостачання, фото: kypur.net

Українцям також повідомили, що всі комунальні підприємства називають одні й самі причини підвищення цін. Зокрема, мова йде, про зростання зарплат, подорожчання реагентів, збільшення витрат за енергоресурси, електроенергію. Варто додати, що за кілька років вартість електроенергії для водоканалів зросла на 49%, що впливає на тарифи на воду.

В Україні дуже різняться тарифи на воду. Наприклад, у Дніпрі кубометр холодної води разом із водовідведенням коштує 31,36 грн. А у Жовтих водах Дніпропетровської області пропонують підвищити тариф на воду до 90,6 грн за кубометр. Загалом підвищення тарифів на воду справа часу і торкнеться воно усіх українців.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро