Мобілізовані без військового досвіду повинні проходити навчання відповідно до своєї військової спеціальності, а офіцери запасу після військових кафедр проходити перепідготовку для офіцерів.

Якщо мобілізованого відправляють на фронт без підготовки або не надають необхідного забезпечення, йому необхідно подавати відповідні рапорти або скаржитись у міноборони. Про це NV розповіли юристи Василь Кісіль і партнери.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

За словами юристів, мобілізовані без досвіду військової служби направляються на навчальні збори із загальновійськової підготовки. Вона проводиться у навчальних центрах, на загальновійськових полігонах або військових частинах територіальної оборони.

Згідно із законом, максимальна тривалість таких зборів — до 3 місяців. Водночас не встановлено мінімальних строків підготовки.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, строк підготовки мобілізованих триває не менше 1 місяця.

Навчання офіцерів. Фото: Youtube
Навчання офіцерів. Фото: Youtube

Окрім одягу, для виконання завдань у районі ведення бойових дій військовослужбовцю обов’язково видаються такі засоби індивідуального захисту: бойовий балістичний шолом, чохол для бойового балістичного шолома, модульний бронежилет, чохол для модульного бронежилета, захисні балістичні окуляри.

На період проведення бойових дій військовослужбовці також повинні забезпечуватись бойовим спеціальним комплектом (БСК).

До спеціального спорядження належать, зокрема, маска, балаклава, маскувальні костюми.

У разі відправлення на передову без належної підготовки або без належного речового забезпечення необхідно скласти рапорт у двох примірниках й подайте його прямому командиру військовослужбовця.

Рапорт. Фото: NV
Рапорт. Фото: NV

Рапорт. Фото: NV
Рапорт. Фото: NV

Також можна паралельно звернутись на гарячу лінію Міноборони (0−800−500−442).

Якщо рапорт залишився без реагування, можна подати скаргу на бездіяльність командира на гарячу лінію Міноборони (0−800−500−442), до вищого командира або до головного органу військового управління. Якщо це не спрацювало, можна звернутись за оскарженням бездіяльності до адміністративного суду.

Нагадаємо, ми писали, що роздача повісток за кордоном: чи можуть ловити військовозобов'язаних в інших країнах.

Як повідомляв "Знай.ua", бухий жлоб що накинувся на Раміну виявився рекетиром який безнаказно "трусив" столичні мафи та наливайки.

Також "Знай.ua" інформував, українець не захотів йти у військкомат і може потрапити за ґрати на багато років.