У неділю, 26 листопада, в шведському Естерсунді в змішаній естафеті на першому етапі Кубка світу з біатлону українські спортсмени показали не найкращу скорострільність і замкнули десятку найкращих.

Збірна України складалася з Сергія Семенова, Артема Прими, Валі Семеренко та Олени Підгрушної. У жінок виникли серйозні проблеми з гвинтівкою на стрільбі стоячи, через що українці втрачали занадто багато часу.

Відставання України від переможця на фініші склало більше двох хвилин, при тому що «синьо-жовті» показали кращу стрільбу в гонці.

Переможцем же міксту стала збірна Норвегії, яка на останньому етапі зусиллями Еміля Свендсена обійшла Італію, Словаччину та Німеччину в боротьбі за перше місце.

В принципі, італійці самі подарували перемогу норвежцям, коли Лукас Хофер на стрільбі лежачи пішов на коло штрафу. На стрільбі стоячи Свендсен мало не відповів йому тим же - але впорався зі стрільбою з восьми пострілів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Головною сенсацією стала команда Словаччини, яка фінішувала четвертою. Відмінна жіноча частина гонки (друге місце) здавалося б повинна стати максимумом для словаків, але ні, інформує SportArena.

До вашої уваги результати гонки:

1. Норвегія (0 + 13) 1:11:31.7;

2. Італія (1 + 6) +5.3;

3. Німеччина (0 + 10) +6.4;

4. Словаччина (0 + 9) +7.7;

5. Швеція (1 + 5) +34.5;

6. Росія (0 + 7) 47.9;

...

10. Україна (0 + 6) +2:14.2.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.Спорт повідомляв, що українці фінішували шостими в стартовій гонці Кубка світу з біатлону.