26 травня на НСК "Олімпійський" в Києві пройде фінальний матч Ліги чемпіонів-2018, в якому зіграють Реал і Ліверпуль. Початок гри - 21:45.

Проведення фіналу ЛЧ в Києві принесло місту чимало незручностей. Перш за все, з труднощами зіткнулися автомобілісти: по всьому місту величезні пробки на додаток до ремонтів і перекриття ряду київських вулиць. Так, через відкриття фан-зони на Хрещатику головну вулицю столиці перекрили c 14 травня по 30 травня.

До фіналу Ліги Чемпіонів в Києві тимчасово обмежать або заборонять рух громадського транспорту на низці центральних вулиць в 1,5-кілометровій зоні навколо НСК "Олімпійський" та інших локацій спортивних подій.

Додаткові проблеми фінал несе тим жителям міста, які живуть в транспортному периметрі НСК Олімпійський - там можна буде проїхати тільки на підставі паспорта та "прописки". Без відповідних документів заїхати в цей транспортний периметр буде неможливо.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Ще одна проблема, пов'язана з прибуттям на фінал великої кількості іноземних фанатів - підвищення криміногенної обстановки. У зв'язку з напливом фанатів на відповідних форумах вже відзначається, що до Києва з'їжджаються злодії зі всієї України і на найближчі вихідні кількість пограбувань в столиці може серйозно зрости.

Нагадаємо, родичі футболістів відмовляються від поїздки до Києва через дорожнечу такої подорожі.

Підготовка до фіналу Ліги чемпіонів

Столиця України активно готується прийняти фінал Ліги чемпіонів. У Києві уже презентували логотип фіналу, а також кубки турніру. А амбасадором матчу став головний тренер нашої збірної Андрій Шевченко.

Призовий фонд турніру у цьому році складає 1,3 млрд доларів. Переможець Ліги чемпіонів 2017/18 як представник УЄФА братиме участь у Клубному чемпіонаті світу ФІФА 2018, який пройде в Об'єднаних Арабських Еміратах, і також отримає право зіграти проти переможця Ліги Європи УЄФА 2017/18 в Суперкубку УЄФА 2018, який пройде в Талліні.

Відповідно до угоди між УЄФА та міською владою, Київ повинен виділити кошти виключно на організаційні заходи. За попередніми підрахунками, це обійдеться Києву в 25 мільйонів гривень.

UEFA Champions League final

Dear friends! We in Kyiv are preparing to host a grand sporting event - UEFA Champions League final which will be held in Ukraine’s capital city for the first time. About a hundred thousand visitors are expected to attend our city. Together with Kyiv UEFA Champions League Final ambassador, the current Ukraine’s national football team coach Andriy Shevchenko we made a promotional video for Kyiv- the city which we love, work for and promote globally. Kyiv is Europe’s football capital 2018! P.S. I want to say thank you to the team that contributed to the video production: director Yuri Kovalyov, cameraman Mikhaylo Sashko, producer Oleksiy Moskalenko and Oleh Mykhayluta aka Fagot who wrote music to the promo.

Posted by Віталій Кличко on Friday, 27 April 2018

Організатори фіналу Ліги чемпіонів-2018 схвалили надання певних пільг в оподаткуванні та спрощення митних процедур. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 17 січня, повідомляє Міністерство фінансів.

Йдеться про законопроекти, які вносять зміни в закон "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", Податкового і Митного кодексів на період підготовки та проведення в Україні фіналу Ліги чемпіонів 2018 року.

У Мінфіні очікують, що це полегшить для організаторів проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018 і сприятиме позитивному іміджу України на міжнародній арені.

Найближчим часом законопроекти внесуть на розгляд до Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше портал Знай.Спорт повідомляв, скільки Київ витратить на проведення фіналу Ліги Чемпіонів.