Екс-наставник Маріуполя Олександр Севідов підозрюється в причетності до матчу з фіксованим результатом.

Відомий футбольний консультант Олег Печорний заявив, що Олександру Севідову вручили повідомлення про підозру в кримінальній справі по скандальному матчу Маріуполь – Гірник-Спорт (3:1), який носив договірний характер.

"За отриманою інформацією, колишньому головному тренеру Маріуполя вручена підозра в кримінальній справі! Ця кримінальна справа відкрита по матчу Першої ліги, між Маріуполем і Гірник-Спортом у 2016 році. Матч потрапив в підозру, що гра була договірна.

Дуже хочеться почути правду про цю кримінальну справу від правоохоронних органів України та від Федерації футболу України", – додав Печорний.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що 26 червня, в 11 областях України почалися санкціоновані обшуки в організаторів договірних матчів, а також у колишніх та діючих футболістів, арбітрів, агентів та інших причетних.

"Працівники поліції, співробітники департаменту захисту економіки головного слідчого управління, за процесуальним керівництвом ГПУ, проводять зранку санкціоновані обшуки на території 11 областей у рамках кримінальної справи щодо фактів організованих матчів в українському футболі", - зазначили у прес-службі поліції.

Повідомляється, що обшуки проводять в організаторів договірних матчів, діючих та колишніх футбольних функціонерів.

У яких саме областях проходять обшуки і скільки людей обшукують, вона не змогла відповісти, але зазначила, що слідчі дії, у тому числі, проходять у Києві та Київській області.

Варто додати, що у Міністерство внутрішніх справ заявили, що до організації договірних футбольних матчів були залучені 35 футбольних клубів.

Зазначається, що поліцейська спецоперація, спрямована на виявлення осіб, причетних до організації "замовних" футбольних матчів тривала більше одного року.

У МВС повідомляють, що в українському футболі існує чотири ліги, у якій приймають участь 52 футбольні клуби. Наразі задокументовано протиправну діяльність 5-х злочинних груп та 35 футбольних клубів.

Повідомляється, що у вівторок у межах цієї справи Департаментом захисту економіки, Головним слідчим управління Нацполіції та ГПУ проведено 40 обшуків на території 10 областей.

"До складу злочинних груп увійшли президенти футбольних клубів, колишні та діючі гравці, арбітри, тренери, комерційні структури та громадяни України", - заявив голова МВС Арсен Аваков.

Війна з “відьмами” українського футболу: вперше вдалося спіймати організатора договірних матчів Нагадаємо, київське "Динамо" підписало двукратного чемпіона Данії.

Як повідомляв "Знай.ua", УЄФА кардинально змінив формат Ліги Чемпіонів.

Також "Знай.ua" писав, що Динамо і Ворскла дізналися суперників по Лізі Європи.