6 вересня в чеському Брно відбувся матч Ліги націй між збірними Чехії та України.

При неймовірній підтримці українських фанатів, які завітали до Чехії, хлопці Андрія Шевченка показали класний футбол.

На швидкий гол форварда Роми Патрика Шика українці відповіли точним ударом Євгена Коноплянки на 45-й хвилині матчу.

У другій половині зустрічі на полі домінували українці, що в вилилося в ще один гол в доданий тепер уже до другого тайму час. На цей раз м'яч забив Олександр Зінченко!

Як підсумок, 1:2 - виїзна перемога збірної України, яка наступний матч Ліги націй проведе 9 вересня в Україні проти збірної Словаччини.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Рік тому УЄФА на засіданні в Ньоні затвердив формат новоствореного турніру під назвою Ліга Націй.

Стандартний відбірковий турнір визначить 20 учасників Євро-2020. У кваліфікації команди розбито на десять груп по п'ять або шість збірних. Дві кращі збірні з кожної групи вийдуть у фінальну стадію.

Ще 4 путівки будуть розіграні за допомогою Ліги Націй.

Четвірки кращих команд з кожного дивізіону (A, B, C, D), які все ще не завоювали путівку на Євро, визначать чотири сітки плей-офф, і переможець кожної виступатиме на чемпіонаті Європи 2020 року.

Що буде, якщо в Дивізіоні буде менше чотирьох команд, які не потрапили на Євро?

Якщо, припустимо, в Дивізіоні А з 12 учасників 9 проб'ються на Євро через відбірковий турнір, то до трьох інших у плей-офф приєднається кращий учасник з Ліги В, який не зумів пробитися в плей-офф у своїй Лізі.

Приклад:

Ісландія, Польща та Швейцарія — єдині команди Дивізіону А, які не потрапили на чемпіонат Європи через відбірковий раунд.

у Дивізіоні В таких команд 5, приміром, Чехія, Туреччина, Північна Ірландія, Данія і Уельс. При цьому, перші 4 потрапили в плей-офф за вихід на Євро. Уельс ж, як наступна найкраща команда Дивізіону, заповнює вільне місце в плей-офф Дивізіону А.

Матчі Ліги націй будуть проходити з 6 вересня по 20 листопада 2018 року.

Ігри кваліфікації чемпіонату Європи відбудуться з 21 березня по 19 листопада 2019 року.

Зустрічі плей-офф за участю кращих команд Ліги націй будуть зіграні з 26 березня по 31 березня. Цікаво, що можливий матч між збірними України і Росії, тому що вони знаходяться в групі В Ліги націй.

Євро-2020 приймуть 13 міст у різних країнах, а тому автоматичну путівку не отримає ніхто.

Відбірковий цикл не зазнає серйозних змін. Розпочнеться він не у вересні, як було раніше після фінальних стадій великих турнірів, а в березні 2019 року.

Нагадаємо, УЄФА планує з 2021 року заснувати новий єврокубковий турнір, повідомляє видання Bild. Цей турнір стане доповненням до Лізі чемпіонів і Лізі Європи. Таким чином, УЄФА прийняв рішення реформувати єврокубковий календар.

За інформацією джерела, кількість команд-учасниць основного раунду Ліги чемпіонів залишиться колишнім – 32, в Лізі Європи гратимуть 32 клубу замість нинішніх 48.

У новому змаганні, назва якого поки не повідомляється, виступлять також 32 клубу. Автори ідеї створення нового турніру хочуть спростити доступ на євроарену для клубів зі Скандинавії і Східної Європи, але обійтися без розширення Ліги Європи.

Як повідомляв портал Знай.ua, стали відомі всі учасники групового раунду Ліги Європи.