19 вересня у віці 77 років пішов з життя відомий угорський шпажист, чотириразовий олімпійський чемпіон — Дьозьо Кульчар, повідомляє сайт Національного олімпійського комітету Угорщини.

До 40 років Кульчар був професійним спортсменом. Знаменитий угорець - один з найвеличніших фехтувальників в історії спорту. Дьозьо Кульчар став володарем чотирьох золотих олімпійських медалей в Токіо (1964), Мехіко (1968) і Мюнхені (1972).

На Олімпіаді в Монреалі (1976) і Мюнхені (1972) Кульчар виграв також "бронзу". На чемпіонатах світу в складі збірної Угорщини завоював безліч медалей. Тричі виграв чемпіонат світу в Анкарі (1970), Відні (1971) і Гамбурзі (1978).

Після завершення кар'єри спортсмена став головним тренером збірної команди Угорщини, в якій виховав зірок сучасного спорту.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З 2005 року був членом правління Олімпійського комітету Угорщини.

Українська чемпіонка

Українська спортсменка Ольга Харлан завоювала золото чемпіонату світу з фехтування на шаблі.

У фіналі змагань Харлан розгромила шаблістку з Тунісу Аззу Бесбес з рахунком 15:5, ставши таким чином триразовою чемпіонкою світу в індивідуальній шаблі.

Всього для 26-річної українки ця золота медаль стала п'ятою вищою нагородою чемпіонатів світу. Раніше вона була найкрашою в світі в індивідуальних змаганнях у 2013 і 2014 роках, а також двічі вигравала золото командних змагань - в 2009 і 2014 роках.

Раніше інформаційний портал Znaj.ua повідомляв, що українські фехтувальники здобули срібло чемпіонату Європи.