Українка Анжеліка Терлюга виграла другий етап прем'єр-ліги з карате в Сантьяго (Чилі). Терлюга завоювала золото у ваговій категорії до 55 кг.

У першому поєдинку на турнірі Терлюга перемогла представницю Павагвайя (0:0), після цього переграла суперницю з Іспанії (0:0) та Німеччини (1:0). У півфіналі Терлюга виграла у бразилійки Валерії Кумизаки (2:1), а у фіналі виявилася сильнішою туркені Якан Туби (3:0).

Ще одна українка Галина Мельник завоювала бронзу (у вазі до 68 кг), програвши у фіналі за додатковими показниками китаянці Гон Лі (0:0).

Одеситка Анастасія Степашко також завоювала бронзу. Після першої перемоги над суперницею з Чилі українка програла японці Сайто Айяки, яка вийшла у фінал.

Раніше Анжеліка Терлюга виграла етап прем'єр-ліги в Берліні (Німеччина).

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 17-річна українська дзюдоїстка Дарина Білодід стала чемпіонкою світу, здобувши історичну перемогу на чемпіонаті світу в Баку.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

Після перемоги Білодід поділилася емоціями, а також подякувала батькам, тренерам та всім, хто за неї вболівав.

"Сьогодні я стала чемпіонкою світу. Досі не можу в це повірити. Дуже дякую всім людям, які за мене вболівали. Я відчувала вашу підтримку, шалено приємно, без вас у мене б не вийшло. Дякую моїм улюбленим батькам і тренерам, які завжди поруч, щоб не сталося", - написала Білодід в Instagram.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка виграла титул чемпіонки світу серед дорослих.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

У фіналі Білодід перемогла японку Фуну Танакі. Українка на третій хвилині сутички провела атаку, повалила суперницю на спину і виграла іппоном.

А в півфіналі Білодід здобула перемогу над олімпійською чемпіонкою Ріо-2016 аргентинкою Паулою Парето – 1:0.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала головною героїнею промо-ролика, присвяченого чемпіонату світу в Баку, що проходить з 20 по 27 вересня.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дарина Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.