29-го вересня виповнюється 42 роки головному тренеру збірної України з футболу Андрію Шевченку.

Шева є легендою українського футболу.

Будучи футболістом, уродженець Київської області грав за Динамо Київ, Мілан і Челсі Лондон, з якими виграв безліч трофеїв. У складі Мілана Шевченко вдалося виграти Лігу чемпіонів і Скудетто.

З Динамо форвард дійшов до півфіналу Ліги чемпіонів і 5 раз став чемпіоном України.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Разом з Челсі виграв відразу три національних трофеї.

Зі збірною України Шевченко дійшов до чвертьфіналу чемпіонату світу-2006 і зіграв на ЄВРО-2012, на якому відзначився дублем у переможному матчі проти збірної Швеції (2:1).

У 2004-му році Шева отримав "Золотий м'яч"!

З 2016-го року Андрій Миколайович очолює збірну України, з якою робить нову команду і з якою хоче досягти серйозних успіхів на світовій арені!

Мілан в офіційному твіттері привітав Андрія Шевченко з днем народження:

Матч збірної України у Дніпрі

Президент федерації футболу України Андрій Павелко розповів про те, що для проведення міжнародного матчу на "Дніпро-Арені" залишилося підписати контракт з Федерацією футболу Туреччини і дочекатися рішення Виконкому.

"Можу сказати, що в листопаді збірна України приїде в Дніпро, залишилося залагодити деякі деталі. 20-го листопада відбудеться товариський матч Україна – Туреччина. Зараз ми готуємося підписати контракт з Турецькою федерацією футболу. Впевнений, що збірна подарує вболівальникам незабутні хвилини і продемонструє гарну гру. Потрібно ще буде, щоб гру в Дніпрі затвердив Виконком, але, думаю, все пройде добре", - сказав Андрій Павелко в ефірі програми "Грані" на 34 телеканалі.

Збірна України з 2009 року не проводила матчі в Дніпрі. Тоді українська команда перемогла збірну Англії (1:0) в рамках відбору до чемпіонату світу-2010.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Запоріжжі на "Славутич-Арені" збірна України (U-21) здобула перемогу над однолітками з Латвії в кваліфікаційному матчі Євро-2019 з рахунком 3:2.