Скандальновідомі російські футболісти Олександр Кокорін (ФК "Зеніт") і Павло Мамаєв (ФК "Краснодар"), які побили чиновника Мінпромторгу в московському кафе, затримані.

Про це повідомило джерело телеканалу "360 ТБ".

В 15:00 за московським часом у них почнеться допит.

Прес-служба ФК "Краснодар", прокоментувала інцидент, і заявила про намір розірвати контракт з футболістом.

"На даний момент ми вивчаємо, як розірвати контракт з гравцем. На жаль, контракти складені таким чином, що вони максимально захищають професійних спортсменів. Але ми зробимо все, щоб цього досягти", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Олександр Кокорін та Павло Мамаєв
Олександр Кокорін та Павло Мамаєв

Нагадаємо, 8 жовтня Кокорін і Мамаєв зчинили бійку з відвідувачами одного з московських кафе, та побили чиновника Мінпромторгу – Дениса Пака, який очолює департамент автомобільної промисловості та залізничного машинобудування.

Скандал з російськими футболістами отримав широкий резонанс у ЗМІ. А в російському відомстві заявили, що крім Пака у бійці постраждав ще один чиновник - це гендиректор ФГУП "НАМІ" Сергій Гайсин.

У мережі з'явилося відео нападу футболістів на чиновника. Ролик опублікував Telegram-канал Mash.

У МВС Росії повідомили, що за фактом бійки порушено кримінальну справу - поліція розслідує те, що трапилося за статтею 116 КК РФ (побої). Згідно з російським законодавством, 116-я стаття передбачає покарання від виправних робіт на строк до 360 годин до позбавлення волі на строк до двох років.

Адвокат Пака заявив, що його клієнт отримав струс мозку та забій руки. Він наголосив, що буде домагатись перекваліфікації статті на "хуліганство".

"Кокорін і Мамаєв знущалися над моїм клієнтом за національною ознакою. Образили його честь і гідність. А коли Денис Климентійович зробив їм зауваження, Кокорін взяв стілець і вдарив його по голові. Після цього налетіли інші - їх було чоловік десять. Зараз у мого клієнта струс мозку, забій лівої руки. Ми будемо домагатися перекваліфікації статті на "Хуліганство", - цитують російські ЗМІ адвоката чиновника.

Нагадаємо, Олександр Кокорін та Павло Мамаєв, яких у Росії відомі не стільки завдяки успіхам у спорті, скільки завдяки скандалам, вирішили відзначити десятиліття дружби, а при нагоді скріпили її кров'ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, мати форварда туринського Ювентуса і збірної Португалії Кріштіану Роналду, звинуваченого у зґвалтуванні, піднімає маси на захист сина.

Також Знай.ua писав, російські футболісти-покидьки, які побили чиновника, напали на перехожого.