З 30 вересня по 5 жовтня в Києві пройшов 56-й Конгрес Всесвітньої боксерської ради WBC. Україна вперше приймала таку масштабну конвенцію.

Президент WBC Маурісіо Сулейман залишився задоволений тим, як пройшов Конгрес, зазначивши, що він став одним із самих неймовірних за всю історію.

"Коли ми говоримо про сім'ю WBC, коли ми говоримо про зелено-золотий титул, вони всі збираються разом. Льюїс, Холіфілд, Хаглер, Чавес, Дюран, Хаттон, Хан, Кличко, ми маємо так багато зірок.

З'їзд у Києві був одним із найнеймовірніших всю за історію", - розповів Сулейман.

Україна вперше приймала Конгрес WBC
Україна вперше приймала Конгрес WBC

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, у Київ приїхали світові легенди боксу Евандер Холіфілд, Леннокс Льюїс, Ерік Моралес і інші зірки, а також президенти федерацій країн-членів WBC, судді, спортивні менеджери і функціонери. Всього в столицю України для участі в конгресі приїхало близько 700 учасників з 166 країн світу.

2 жовтня, в рамках 56-го Конгресу WBC у київському ТРЦ "Гулівер" відбулася автограф-сесія легендарних чемпіонів світу в суперважкій вазі – Віталія Кличка, Леннокса Льюїса та Евандера Холіфілда.

Автограф-сесія в ТРЦ "Гулівер"
Автограф-сесія в ТРЦ "Гулівер"

У рамках Конгресу також відбулася довгоочікувана зустріч екс-чемпіонів світу в суперважкій вазі – почесного "Вічного" чемпіона світу за версією WBC Віталія Кличка та екс-абсолютного чемпіона світу Леннокса Льюїса.

Леннокс Льюїс і Віталій Кличко
Леннокс Льюїс і Віталій Кличко

Кличко і Льюїс зустрілися в боксерських рукавичках лицем до лиця, і вживу прокоментували свій знаменитий бій, який відбувся влітку 2003 року. Боксери оцінили свої дії в рингу, і поділилися спогадами.

Крім того, братів Віталія та Володимира Кличків внесли до Книги рекордів Гіннеса, як братів-чемпіонів, які на двох провели найбільшу кількість боїв.

В рамках Конгресу пройшов також благодійний аукціон.

Зазначимо, що WBC на час проведення Конгресу навіть змінив свій логотип, додавши в нього український колорит.

Конгрес WBC вперше пройде в Україні
Конгрес WBC вперше пройде в Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Кличко став почесним чемпіоном WBC.