Екс-абсолютний чемпіон світу Леннокс Льюїс розповів, чому прийняв рішення завершити професійну кар'єру.

За словами легендарного боксера, однією з головних причин завершення кар'єри стало те, що почалася епоха Кличка.

"Коли зірвався поєдинок з Кірком Джонсоном, телеканал НВО все ще чекав, що я вийду в ринг. Я погодився на бій з Кличком за 16 днів до виходу в ринг. Якщо б у мене знову була така пропозиція, я б відмовився. Віталій виявився кращим, ніж я собі уявляв, я не міг підібратися до нього до четвертого раунду. І мені вдалося зробити це тільки після того, коли він трохи втомився. Але до цього він вже встиг завдати мені сильні удари.

Хто виграв би, якби бій не зупинили? Коли я виходив в ринг, я не збирався проходити всю дистанцію. Я хотів перемогти достроково. Тому, я радий, що рефері зупинив поєдинок - я б не хотів, щоб Віталій ходив з одним оком.

Кличко хотів реванш, але я прийняв рішення завершити кар'єру, оскільки і в першому поєдинку не був у хорошій формі. Однією з головних причин завершення моєї кар'єри стало те, що я увійшов в епоху Кличко, а моя епоха - це я", - розповів Льюїс в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, у рамках 56-го Конгресу WBC у Києві відбулася довгоочікувана зустріч екс-чемпіонів світу в суперважкій вазі – почесного "Вічного" чемпіона світу за версією WBC Віталія Кличка та екс-абсолютного чемпіона світу Леннокса Льюїса.

Леннокс Льюїс і Віталій Кличко
Леннокс Льюїс і Віталій Кличко

Кличко і Льюїс зустрілися в боксерських рукавичках лицем до лиця, і вживу прокоментували свій знаменитий бій, який відбувся влітку 2003 року. Боксери оцінили свої дії в рингу, і поділилися спогадами.

Крім того, братів Віталія та Володимира Кличків внесли до Книги рекордів Гіннеса, як братів-чемпіонів, які на двох провели найбільшу кількість боїв.

В рамках Конгресу пройшов також благодійний аукціон.

Зазначимо, що WBC на час проведення Конгресу навіть змінив свій логотип, додавши в нього український колорит.

Конгрес WBC вперше пройде в Україні
Конгрес WBC вперше пройде в Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Кличко став почесним чемпіоном WBC.