18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська вийшла у фінал престижного турніру в Гонконзі. У півфіналі молода українка обіграла китаянку Чжан Шуай з рахунком 2:0 (7:5, 6:4).

Перший сет Даяна почала впевнено, і зуміла захопити перевагу, повівши 2:1 з брейком. Але потім чотири гейми поспіль взяла китаянка. У цей момент українська тенісистка нервувала і часто припускалася невимушених помилок. При рахунку 2:5 Даяна впоралася з нервами і це дозволило їй показати свій кращий теніс. Ястремська виграла 5 геймів поспіль, а разом з ними і сет з рахунком 7:5.

Друга партія розпочалася під диктовку Шуай, яка повела в рахунку 3:0. У зв'язку з цим на корт вийшов тренер Даяни, який знайшов потрібні слова для українки. Це принсело свої плоди, і Ястремська виграла п'ять геймів поспіль, після чого довела справу до переможного, вигравши сет з рахунком 6:4.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У фіналі українка зіграє з переможницею пари Мугуруса (Іспанія) - Ван Цян (Китаю). Зазначимо, що китаянка в 1/4 фіналу перемогла українку Еліну Світоліну (6:2, 6:4).

Для Даяни Ястремської це буде перший в кар'єрі фінал турніру WTA.

Перший півфінал Ястремської у WTA

Українська тенісистка Даяна Ястремська в чвертьфіналі турніру в Гонконзі обіграла Христину Кучову з Словаччини (7:6, 6:2) та вийшла у перший в кар'єрі півфінал турніру WTA.

На прес-конференції після матчу Ястремська поділилася враженнями від такої важливої для себе перемоги.

"Було дуже важко грати в 1/4 фіналу, в першу чергу психологічно, так як я вже програвала на цій стадії раніше. Я вийшла на матч трохи скутою, але пізніше вийшло розслабитися. Завдяки підтримці глядачів я змогла включитися в гру. Якби не вони, я б не виграла.

Враження від Гонконгу? Я ще не була в місті, не їла місцеву їжу, але буду дуже рада зробити це. Це приголомшливе місце, я б із задоволенням приїздила б сюди кожен рік", - розповіла Ястремська в інтерв'ю WTA.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська тенісистка Еліна Світоліна перервала свою серію з трьох поразок поспіль.