На днях стало відомо про дискваліфікацію п'ятикратного чемпіона світу і володаря бронзової медалі Олімпійських ігор 2012 року з веслування на каное Олексія Коровашкова. Так спортсмен каноїст не пройшов допінг пробу. Про це пишуть російські ЗМІ.

Коровашкова дискваліфікували на 4 роки за порушення антидопінгових правил.

За словами генерального секретаря Всеросійської федерації веслування на байдарках і каное Олени Ісхаковій, тестування поза змаганнями Коровашкова в серпні 2017 року показало наявність у допінг-пробі спортсмена забороненої речовини.

"Інформація про те, що в допінг-пробі Коровашкова було виявлено заборонену речовину, стала для нас великим ударом. Спортсмен наполіг на розтині проби "Б", але вона теж виявилася "брудною". Міжнародна федерація, яка проводила тестування Коровашкова, прийняла рішення дискваліфікувати його на чотири роки", – сказала Ісхакова.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Термін дискваліфікації каноїста завершиться 9 серпня 2021 року. У допінг-пробі 26-річного спортсмена був виявлений еритропоетин (ЕПО).

Також російські журналісти відзначили, що раніше Коровашков без пояснення причин не був допущений Міжнародною федерацією веслування на байдарках і каное до участі в Олімпіаді-2016.

Нагадаємо, чемпіон світу в середній вазі за версією WBO Біллі Джо Сондерс (26-0, 12 КО) позбавлений боксерської ліцензії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, українську легкоатлетку Аліна Цвілій зловили на допінгу, у зв'язку з чим спортсменка тимчасово відсторонено від участі у змаганнях.

Також портал "Знай.uа" писав, легендарний ямайський бігун Усейн Болт, восьмиразовий олімпійський чемпіон і 11-разовий чемпіон світу, який перейшов у професійний футбол, обурений допінговими перевірками у футболі.