15 жовтня, у дев'ятий день юнацьких Олімпійських ігор – 2018 в Буенос-Айресі, українські спортсмени завоювали три золоті і дві бронзові медалі.

Золото для України виборола Валерія Іваненко, ставши чемпіонкою в метанні молота.

Валерія Іваненко
Валерія Іваненко

"Це щось неймовірне! Це неперевершені відчуття і емоції. Хочу подякувати своєму тренеру та батьку. Ця медаль – його заслуга. Без нього її не було б. Перед першою спробою було важко сконцентруватися, відчувала хвилювання, але потім зрозуміла, що треба взяти себе в руки і довести справу до кінця. Дуже рада, що мені це вдалося!", - сказала чемпіонка.

Серед юнаків золото в метанні молота виграв Михайло Кохан.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Михайло Кохан
Михайло Кохан

"Я дуже задоволений! Це ідеальне завершення такого насиченого сезону. Він дійсно був непростий: це і виступи на чемпіонаті світу серед юніорів, чемпіонаті Європи серед юнаків. Однак не буду приховувати, після встановлення світового рекорду влітку зрозумів, що на Юнацькій Олімпіаді треба буде лише виконати свою роботу і медаль вищої проби буде моєю. Перш за все, хочу зараз відпочити, а потім з новими силами йти до нових досягнень. Звичайно, моя мрія – це дорослі Олімпійські ігри, тому зроблю все від мене залежить, щоб потрапити на Токіо-2020", – сказав Михайло.

Ще одну золоту медаль завоювала Ярослава Магучіх. Вона стала чемпіонкою у стрибках у висоту. Вона взяла висоту 195 см, що є особистим рекордом спортсменки.

Ярослава Магучіх
Ярослава Магучіх

"Ми з моїм тренером протягом тривалого часу працювали над тим, щоб я змогла взяти ще більшу висоту. Дуже рада, що мені вдалося покращити свій же рекорд (з 194 см на 195 см). Переконана, що золота медаль Юнацької Олімпіади – це великий крок до успіхів у дорослому спорті. Мрію потрапити на Олімпійські ігри-2020. Тому вірю, що Буенос-Айрес-2018 стане гарним доробком для здійснення цієї мрії", – розповіла Ярослава.

Бронзові медалі завоював український дует у складі Дар'ї Плохотнюк і Олександра Мадея у змаганнях змішаних пар в спортивній акробатиці, набравши 27.450 бали. Зазначимо, що в даному виді спорту нагороди в рамках Юнацьких Олімпіад розігрувалися вперше. Тому дана медаль – історична.

Олександр Мадей і Дарина Плохотнюк
Олександр Мадей і Дарина Плохотнюк

Таким чином, після дев'ятого дня юнацьких Олімпійських ігор-2018 Україна займає восьме місце в загальному медальному заліку з 15 медалей (5 золотих медалей, 4 срібних та 6 бронзових).

Збірна України на Юнацькій Олімпіаді 2018
Збірна України на Юнацькій Олімпіаді 2018

Нагадаємо, Юнацька Олімпіада проходить з 6 по 18 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, раніше українська стрибунка у воду Софія Лискун завоювала срібну медаль в Буенос-Айэресі.

Софія Лискун
Софія Лискун

Софія Лискун стала другою в індивідуальних стрибках з 10-метрової вишки.

Українська спортсменка на кваліфікації показала третій результат, попереду опинилися китаянка Лінь Шань і мексиканка Габріель Акундес Гарсія. Четвертою стала малазійка Кімберлі Цянь Пін Бонг. Саме між ними і проходила боротьба за медалі у фіналі.

Після першої спроби з чотирьох фінальних трійка лідерів зрівнялася, але далі українка і мексиканка почали помилятися. Після останньої спроби Лискун була третьою. Малазійка, яка була другою, помилилася, а Софія Лискун і Габріель Акундес Гарсія чисто виконали свої стрибки. В результаті українка стала віце-чемпіонкою Юнацької Олімпіади.

Нагадаємо, українка та її партнери по команді Omega завоювали "срібло у змаганнях змішаних команд, повідомляє Національний олімпійський комітет України. Зазначимо, що це перша олімпійська нагорода в історії українського бадмінтону.

Ще одну медаль у скарбничку збірної України на III-х літніх Юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі приніс наш представник кульової стрільби Дмитро Гонта. У змішаних командних змаганнях у стрільбі з пістолета на 10 метрів українець разом з мексиканкою Андреа Вікторією Ібарра Міранда зайняв 3 місце.

Денис Кесіль приніс рідній країні срібну нагороду у плаванні. Дистанцію 200 м батерфляєм представник Кривого Рогу, якому через тиждень виповниться 18, подолав за 1.55,89, поступившись лише угорцю Крістофу Мілаку (1.54,89). Відзначимо, що це була перша срібна медаль для збірної України у Буенос-Айресі.

Також 15-річна гімнастка Анастасія Бачинська підтвердила високе реноме української школи спортивної гімнастики і зайняла 3 місце у фіналі багатоборства.

Українська шпажистка Катерина Чорній завоювала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Буенос-Айресі (Аргентина).

Киянка Катерина Чорній стала чемпіонкою в індивідуальному турнірі шпажисток, здобувши перемогу над Кайлін Синь Ян Рє з Гонконгу - 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

Катерина Чорній
Катерина Чорній

На шляху до фіналу Чорній обіграла Тамілу Муридову з Казахстану (15:10), угорку Кінгу Декані (14:13) і Вероніку Белешову (15:11) з Чехії.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці взяли ще три медалі на Юнацькій Олімпіаді.