Чемпіон UFC у легкій вазі росіянин Хабіб Нурмагомедов (27-0) хотів виступати за Україну, але не зміг отримати громадянство.

Про це в інтерв'ю газеті "Спорт-Експрес" розповів дядько Хабіба Алекс Нурмагомедов, який живе зараз в Полтаві.

За його словами, їм відмовляли в отриманні громадянства чотири чи п'ять разів.

Хабіб Нурмагомедов
Хабіб Нурмагомедов

"Ми докладали максимум зусиль, щоб Хабіб отримав громадянство в Україні. Ми цінуємо, любимо і поважаємо Україну та її народ. Я скажу, що краще народу немає. Кажуть, що батьківщина там, де ти народився. Але я вважаю, що батьківщина там, де тобі добре. Ми планували, щоб Хабіб виступав за Україну, але не змогли цього зробити.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чому не вийшло? Це питання потрібно задати Бондаренку. Він був начальником ВВІРу. Його ім'я і по батькові я не пам'ятаю, а прізвище запам'ятав дуже добре. Ми не раз зверталися, але він абсолютно нічим не аргументував відмову. Говорив: "Здайте документи, розглянемо". Не знаю, як вони розглядали, але весь час була відмова. І це було не один раз, а чотири або п'ять. Тому ми вже не стали більше просити. Хабіб тоді ще маленький був, у нього не було паспорта. У Росії він числився у фінансовому технікумі. Сюди він приїжджав по довіреності: батько давав мені доручення, і я його привозив.

У Хабіба була образа через відмову в українському громадянстві. Він запитував, чому не дають паспорт, чому вони так дивляться на цю ситуацію? Я відповідав йому, що не знаю і нічого зробити не можу.

Він на свої перші бої літав з Полтави. Виступав за клуб "Антарес-2000" – це охоронна фірма Віктора Криворучко, який довгий час був його спонсором. Потім – за клуб "Combat-DOBRO" в Києві. Керував ним Ельхан Велієв – президент федерації бойового самбо України. Я тоді у нього був віце-президентом. А звідси ми вже відправили Хабіба до Росії, йому дали паспорт, і він полетів", – розповів Алекс Нурмагомедов.

Конор Макгрегор і Хабіб Нурмагомедов
Конор Макгрегор і Хабіб Нурмагомедов

Нагадаємо, Хабіб Нурмагомедов (27-0) виплатить штраф у розмірі $250 тис. за поведінку після перемоги над Конором Макгрегором (21-4) на турнірі UFC 229. Про це заявив президент UFC Дана Уайт.

Крім цього, Атлетична комісія Невади відсторонила Нурмагомедова від боїв на 6 місяців. Однак, свій титул чемпіона UFC він зберіг.

Нагадаємо, після бою на UFC 229, в якому Нурмагомедов здобув дострокову перемогу над Макгрегором, росіянин влаштував масову бійку за межами октагона.

Хабіб Нурмагомедов
Хабіб Нурмагомедов

Нурмагомедов напав на членів команди Макгрегора, а в октагон увірвався боєць з Чечні Зубайра Тухугов і напав на Макгрегора.

Атлетична комісія штату Невада (NSAC) провела повноцінне розслідування інциденту, яке включало в себе аналіз відеозапису всього, що відбувалося і опитування його учасників.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, що говорили під час бою один одному Макгрегор і Нурмагомедов.