16 жовтня в Харкові відбудеться матч Ліги Націй УЄФА Україна - Чехія. У групі В1 українці з 6 очками лідирують і мають в активі виїзну перемогу над чехами (1:2), у яких 3 бали в скарбничці. Третє місце займає збірна Словаччини, у якої 0 очок.

Кадрова ситуація:

У збірної України в порівнянні з поєдинком проти Італії, тільки одна істотно кадрова втрата - травму отримав Артем Кравець, якого в заявці замінив нападаючий Ворскли Владислав Кулач. Також поки не відновився Віталій Буяльський, який пропустить матч з чехами. Натомість Андрій Шевченко знову може розраховувати на Андрія Ярмоленка, який мав мікротравму і не грав проти Італії. На даний момент плеймейкер Вест Гема відчуває себе прекрасно і вийде, очевидно, в стартовому складі.

Чехи прилетіли до Харкова з кадровими проблемами. За інформацією ТК "Футбол", відразу п'ять футболістів чеської команди можуть пропустити матч Ліги націй проти України: Марек Сухі, Володимир Даріда, Боржил Дочкал, Радим Ршезнік і Йозеф Хюшбауер. До речі така інформація з'явилася ще перед поєдинком проти словаків, в якому не зіграли лише чотири футболісти з цього списку - Дочкал на поле все-таки вийшов і оформив два ассисти. Але точно не зіграють проти України захисник Гоффенгайма Павло Кадержабек і хавбек Славії Томаш Соучек.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Статистика протистояння і цікаві факти:

1. Україна та Чехія лише одного разу зустрічалися в офіційних матчах - це сталося місяць тому і завершилося нашою перемогою (1:2). Збірні також провели дві товариські зустрічі, в яких "жовто-сині" не забили жодного гола. У 2011-му році чехи в Празі розгромили збірну України з рахунком 4:0, а через рік зіграли в суху нічию на "Арені Львів", ставши єдиним нашим суперником, який тут не програв.

2. У 2018-му році обидві збірні провели по сім матчів. Чехи виграли тільки три з них і програли чотири інших, а українці не програли жодного, здобувши перемогу в чотирьох поєдинках.

3. У матчах проти учасників ЧС-2018 збірна України один раз виграла (Японія) і двічі зіграла внічию (Саудівська Аравія, Марокко), в той час як чехи при одній перемозі (Нігерія) тричі програли (Австралія, Уругвай, Росія).

4. Чехи після розпаду Чехословаччини змогли кваліфікуватися на всі чемпіонати Європи. Україна грала на домашньому ЄВРО 2012 і на ЄВРО-2016 у Франції.

5. Україна в рейтингу ФІФА поки займає двадцять шосте місце, Чехія - сорок сьоме.

6. Збірна Чехії, згідно з даними Transfermarkt, дорожче збірної України на 4 мільйони євро - € 133 млн проти € 129 млн.

16 октября, вторник

Україна - Чехія

Харків. Стадіон «Металіст». 21:45

Пряма трансляція: телеканали "Україна" та "Футбол 1"

Головний арбітр: Гедимінас Мажейка (Литва)

Орієнтовні склади:

Україна: П'ятов, Караваєв, Ракицький, Бурда, Матвієнко, Сидорчук, Малиновський, Коноплянка, Ярмоленко, Циганков, Яремчук

Чехія: Вацлік, Новак, Гебре Селассі, Брабец, Челюстка, Змргал, Дочкал, Цоуфал, Павелка, Видра, Крменчік.

На думку букмекерів, фаворитом матчу є збірна України (1.69 - 3.60 - 6.00).

Матч Польща - Італія

Збірна Польщі достроково вилетіла з дивізіону А в Лізі націй. У матчі третього туру поляки поступилися на своєму полі збірній Італії з рахунком 0:1. "Скуадру Адзурру" врятував гол у додатковий час у виконанні захисника Фіорентини Крістіано Бірагі.

Польща після трьох турів має одне очко і посідає останнє місце в групі, поступаючись Італії та Португалії. Відомо, що поляки так і залишаться на третій позиції.

Ліга націй УЄФА. Група А3. 4-й тур.

Польща - Італія - 0:1 (0:0)

Гол: Крістіано Бірагі, 90+2.

Збірна Польщі почне свій шлях у Лізі націй 2020-го року у дивізіоні В.

Як повідомляв портал Знай.ua, збірна України зіграла внічию зі збірною Італії (1:1).