Чемпіонати Нідерландів і Бельгії можуть об'єднатися.

Представники Королівського футбольного союзу Нідерландів (KNVB) і Бельгійської Королівської футбольної асоціації (RBFA) обговорюють створення єдиної ліги.

Зараз переговори між сторонами знаходяться на попередній стадії. Нідерланди і Бельгія в майбутньому хочуть скласти конкуренцію топ-5 чемпіонатам Європи.

Якщо нідерландським клубам вдасться домовитися між собою, то офіційні переговори з бельгійськими клубами можуть початися вже в наступному році.

Імовірно, вищий дивізіон чемпіонат Бенілюксу, створення якого у свій час активно просував екс-президент УЄФА Мішель Платіні, складуть 9 клубів із Бельгії та Нідерландів. У другому дивізіоні можуть з'явитися клуби з Люксембургу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Внутрішні чемпіонати – основа футболу в Європі. Хоча деколи і згадувалися транснаціональні турніри, на даний момент конкретних пропозицій немає.

Будь-яка подібна ідея буде обговорюватися тільки за участю УЄФА, якщо вона буде представлена національними асоціаціями, оскільки це може призвести до стратегічного розвитку деяких регіонів Європи", – сказав представник УЄФА.

Крім Бельгії та Нідерландів, в створенні таких ліг зацікавлені і інші країни, включаючи Швецію, Данію, Норвегію та Шотландію.

Раніше повідомлялося, що збірні Бельгії та Нідерландів влаштували битву в дербі Бенілюксу.

Вольова перемога Шахтаря

У рамках 12-го туру Прем'єр-ліги України в Харкові Шахтар грав з чернігівської Десною.

Перший тайм завершився внічию 0:0. В середині другої половини зустрічі Оларенваджу Кайоде отримав червону картку і "гірники" залишилися в меншості. Десна хоч і оборонялася, але мала шанси вийти вперед в матчі. У таких епізодах чернігівцям трохи не вистачало, щоб забити заповітний м'яч!

Але переможний гол у підсумку був забитий донецькою командою. Бразилець Майкон відмінно пробив штрафний, вразивши дев'ятку, і тим самим приніс Шахтарю перемогу з рахунком 1:0.

Прем'єр-ліга України. 12-й тур

Шахтар Донецьк - Десна Чернігів - 1:0 (0:0)

Гол: Майкон, 88.

Вилучення: Кайоде, 64.

Як повідомляв портал Знай.ua, збірна України обіграла збірну Чехії (1:0) і гарантувала собі перше місце в групі B1 Ліги Націй.