Ендрю Беттлс, один з членів команди української тенісистки Еліни Свитлиної, зараз опинився в ролі тренера оскільки, тенісистка нещодавно розлучилася зі своїм наставником Тьєррі Асьоном.

Ендрю Беттлс розповів про стосунки в команді, та стан Світоліної.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

"Коли ми працювали з Тьєррі Асьоном, то я був свого роду асистент. Ті тижні, коли він був з нами, він був головним. Я як би відступав на другий план. Це займало десь 15-20 тижнів, у підсумку я багато чого робив самотужки. Зараз, коли є тільки я, як і в минулому сезоні в Сінгапурі, це робити простіше. Немає особливої різниці, бути тренером чи асистентом. Я спілкувався з нею перед грою, у Тьєррі була своя частина в цьому процесі. Іноді потрібно вміти знаходити баланс, коли працюєш з різними людьми, але у нас чудові стосунки. На даний момент все працює чудово.

Думаю, найголовніше, що нам вдалося привнести як команді, це зробити гру трохи більш агресивною, трохи більш комфортною, коли вона може виходити вперед і брати на себе ініціативу. І вона завжди була неймовірною, бігає, грає в захисті, бореться, це свого роду її база. Додалося також те, що вона рано відповідає по м'ячу, трохи більше виходить до сітки, після першої подачі тримає ініціативу, все це визначило цю велику різницю.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після того, як ми дізналися, що вона пройшла на Підсумковий турнір, вона може з полегшенням просто виходити на корт і грати. Думаю, що з цього ви побачили в першому матчі", - передає слова Беттлса "Великий теніс України".

Нагадаємо, Еліна Світоліна перемогла Петру Квітову у стартовому поєдинку Підсумкового турніру WTA з рахунком 3:6, 3:6.

Після матчу Еліна Світоліна поділилася враженнями від перемоги.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

"Я грала добре, я показала надійний теніс із задньої лінії і чинила тиск на Петру. Думаю, це було ключовим. Не думаю, що я могла отримати ще більш важкий старт у груповому етапі, так як я програла Квітовій сім разів поспіль. Підсумковий турнір - це не ті змагання, де від раунду до раунду стає важче, тут кожен матч дуже важкий.

У минулому році в Сінгапурі я дуже переживала, це був мій перше виступ. Сьогодні я нервувала, як і Петра, але це частина тенісу.

Було дуже важливо виграти цей матч. Ця перемога додає мені впевненості в собі. Я використовую її як відправну точку, і нехай це буде відповіддю для всіх хейтерів, які говорили, що я не заслуговую грати в Сінгапурі. Я можу насолоджуватися цією перемогою до наступного свого матчу.

Я постараюся відновитися і підготуватися до наступного матчу. Мені потрібно бути готовою до всього і просто боротися", - сказала Світоліна на прес-конференції.

Нагадаємо, Еліна Світоліна отримала нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Ця нагорода щорічно вручається учасницям туру, які зробили найбільший внесок у популяризацію тенісу.

На церемонії вручення Світоліна зізналася, що не знала про існування такої нагороди, але зазначила, що їй необхідно віддавати щось своїм уболівальникам.

"Для мене важливо завжди зберігати позитивний настрій. Що стосується цієї нагороди, то я навіть не знала, що вона існує. Для мене це необхідність - віддавати щось натомість дітям, фанатам і шанувальникам тенісу.

Коли у мене є можливість, я завжди рада відвідати лікарні, поспілкуватися з дітьми, поділитися з ними емоціями. Це важливо", - передає слова Світоліної WTA.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна поділилася враженнями про Ніка Савіано.