В Мехіко триває 19-й етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1 - Гран-прі Мексики.

27 жовтня переможцем кваліфікації став австралійський пілот команди "Ред Булл" Даніель Ріккардо. Це 2-й поул для Ріккардо в цьому сезоні і 3-й в кар'єрі. Його напарник по команді " Ред Булл нідерландець Макс Ферстаппен лідирував до заключного кола, але програв у підсумку якісь 0.026 секунд і посів другу позицію.

Варто відзначити, що перемога Ріккардо стала досить несподіваною. Ферстаппен був швидше напарника протягом усього уїк-енду, але австралієць зібрався і у вирішальній спробі переміг!

З другого стартового ряду почнуть гонку Гран-прі Мексики претенденти на чемпіонський титул Льюїс Хемілтон (Мерседес) і Себастьян Феттель (Феррарі), які зайняли третє і четверте місця відповідно.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На даний момент Льюіс Хемілтон впевнено очолює загальний залік Формули-1. Він випереджає другого Себастьяна Феттеля на 70 очок. Хемілтон може стати чемпіоном, якщо фінішує не нижче сьомого місця, навіть за умови, що Феттель виграє етап. Якщо ж Феттель не переможе в Мексиці, то британець стане чемпіоном автоматично і незалежно від свого результату. Це буде п'ятий чемпіонський титул Хемілтона в кар'єрі.

Головна гонка Гран-прі Мексики відбудеться 28 жовтня в Мехіко на автодромі імені братів Родрігес. Початок о 21:00.

Сенсація на Гран-прі США

Пілот Формули-1, фінський гонщик Кімі Райкконен ("Феррарі") сенсаційно виграв Гран-прі США, здобувши свою першу з 2013 року перемогу.

Лідер чемпіонату – британець Льюїс Хемілтон з команди "Мерседес" – фінішував лише третім, а другим став гонщик "Ред Булл" Макс Ферстаппен.

Підсумки Гран-прі США:

Результати Гран-прі США 2018
Результати Гран-прі США 2018

Після Гран-прі США лідером індивідуального заліку залишився Льюїс Хемілтон (346 очок), другий - Себастьян Феттель (276), а замикає трійку лідерів Кімі Райкконен (221).

Як повідомляв портал Знай.ua, Кімі Райкконен з наступного сезону буде виступати в команді Sauber.