Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який завоював срібну медаль на Чемпіонаті світу в Будапешті, пояснив, чому програв у фіналі, і вибачився перед своїми вболівальниками за друге місце.

Про це він розповів в інтерв'ю XSPORT.

"Я міг ставати першим і ще більше потішити своїх уболівальників, які дійсно дуже сильно проявляли себе, підтримували. Але, на жаль, не все склалося так, як повинно бути. Але, не біда, у нас є ще в запасі один рік. У Казахстані будуть розігруватися олімпійські ліцензії, так що, думаю, там ми проявимо себе ще краще.

Фінал? Є незручні борці, які подібним чином поводяться. Той же азербайджанець у півфіналі теж вийшов намазаним, але це не завадило мені виграти у нього. У фіналі, швидше за все, просто психологічний момент зіграв більше. Я просто погано боровся. І все.

Жан Беленюк завоював срібло чемпіонату світу
Жан Беленюк завоював срібло чемпіонату світу

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Суддівство? Я ще не аналізував фінал, мені поки важко дивитися сутички, які я програю. Але там особливо і нема чого дивитися, там бездіяльність. Єдине, що я повинен був його перекочувати в партері, але, на жаль, не зробив свій коронний прийом. Можливо, це і зіграло. А коли така рівна боротьба, судді мають когось заохочувати, а когось карати. Тоді вийшло, що вирішили заохотити його, а покарати мене. За відчуттями було зрозуміло, що турок боїться мене, що він дуже обережний, але і я міг би активніше нав'язувати йому боротьбу.

На мій погляд Олександр Чернецький міг проявити себе краще, але, на жаль, травма завадила поборотися хоча б за бронзу. Він талановитий", - розповів Беленюк.

Жан Беленюк завоював срібло чемпіонату світу в Будапешті
Жан Беленюк завоював срібло чемпіонату світу в Будапешті

Нагадаємо, Жан Беленюк став другим у ваговій категорії до 87 кг. У фіналі представник України програв борцю з Туреччини Метеханому Башару (1:2).

На шляху до фінальної битви український борець у 1/16 фіналу переміг Ейвілдаса Станкевічуса з Литви (4:2), а в 1/8 фіналу - представника Вірменії Артура Шахіняна (4:1).

У чвертьфіналі Беленюк був сильнішим за іранця Хоссейна Ахмада Нурі (4:2), а у півфіналі поборов азербайджанця Іслама Аббасова (5:1).

Для Беленюка це третя медаль на чемпіонатах світу після "бронзи" Ташкента-2014 та "золота" Лас-Вегаса-2015. Крім цього, українець є срібним призером Олімпіади-2016 та дворазовим чемпіоном Європи (2014, 2016).

Звитяга українки

Українка Алла Черкасова стала чемпіонкою світу з вільної боротьби у ваговій категорії до 68 кг.

Алла Черкасова
Алла Черкасова

Спортсменка зі Львова стала чемпіонкою світу в категорії до 68 кг.

Алла Черкасова
Алла Черкасова

У фінальному поєдинку 29-річна Черкасова перемогла француженку Кумбу Ларрок – 15:10.

Алла Черкасова
Алла Черкасова

У півфіналі змагань Черкасова здолала китаянку Фэнк Джоу.

Зазначимо, що це вже друга медаль Алли на світових першостях. Раніше вона завоювала бронзову медаль на Чемпіонаті світу-2010.

Нагадаємо, 17-річна українська дзюдоїстка Дар'я Білодід виграла "золото" чемпіонату світу з дзюдо, що проходив у Баку.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

Таким чином Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка вигравала титул чемпіонки світу серед дорослих.

У фіналі чемпіонату світу у ваговій категорії до 48 кг Білодід перемогла чемпіонку світу-2017 Фуну Тонакі, яка представляє Японію. Українська дзюдоїстка виграла у міцної японки прийомом іппон, що принесло Білодід дострокову перемогу.

У півфіналі чемпіонату світу Дар'я перемогла олімпійську чемпіонку Паулу Парету, яка захищає честь Аргентини.

На попередніх стадіях Білодід виявилася сильнішою за Галбадрах Отнторгонец із Казахстану, Яо Ксьонг із Китаю та Дітрію Краснію, яка представляє Косово.

Як повідомляв портал Знай.ua, Білодід тріумфально перемогла на чемпіонаті світу.