На етапі Кубка світу в Парижі збірна України з фехтування на шпагах у складі Анатолія Герея, Максима Хвороста, Володимира Станкевича і Романа Свічкаря посіла четверте місце.

Українці стартували в турі прямого вибування під третім номером і в першому бою за вихід в 1/16 фіналу здобули впевнену перемогу над командою Туреччини з рахунком 45:31. У наступному раунді українські шпажисти вибили з боротьби американців (43:36), і вийшли на росіян.

В 1/4 турнірній таблиці Герей, Станкевич, Свічкар і Хворост зуміли вирвати путівку у півфінал у збірної Росії, яка протягом усієї зустрічі відставали від своїх суперників, але хід бою змінив Герей, який в останньому поєдинку з Вадимом Анохіним завдав 18 уколів проти 11 від опонента і приніс перемогу українцям (28:23).

У фінал збірної України пробитися не вдалося – на заваді стали італійці, які перемогли українських шпажистів з рахунком 40:29. Таким чином, за бронзу етапу Кубка світу українці повинні були боротися з японськими фехтувальниками, наставником яких є український фахівець Олександр Горбачук.

У бронзовому поєдинку обидві команди прагнули набрати велику кількість очок –майже всі бої завершувалися пасивом. На самому початку зустрічі японці створили собі гандикап у три уколи і утримували його впродовж усієї зустрічі. В останньому бою Герея і Иночи Іто українцю вдалося звести розрив у рахунку до мінімуму – 21:22, проте на останніх секундах лідер команди Японії зумів парирувати атаки українського фехтувальника і утримати лідерство. Протистояння завершилося перемогою японських фехтувальників (26:22).

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Цього разу збірна України виступала без свого лидера Богдана Нікішина, інформує Xsport.

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, українка виграла етап Кубку світу з фехтування.