Сотруднікі Федеральної служби безпеки Росії прослуховували і записували всі розмови українського журналіста Романа Сущенка, який утримується Кремлем, з 2015 року.

Відповідну заяву зробив адвокат Марк Фейгін, передає "Громадське".

"Я розмовляв зі слідчим. Він сказав, що ми чекаємо на результати експертизи. Це ряд комплексних експертиз, експертиза комп'ютерно-технічна, фонографічна експертизи", - повідомив Фейгін.

Він зазначив, що російські спецслужби відпрацьовували Сущенка в моменти, коли той приїжджав до Росії. Суд видавав на це відповідні санкції. Інформація про прослуховування є у матеріалах його справи. Фейгін разом з підопічним особисто прочитали в документах, скільки останній був в розробці у ФСБ. Вони не погодилися з результатами експертиз і всюди написали про свої заперечення. Однак, всі клопотання були відхилені.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в лютому Сущенко написав лист президенту України Петру Порошенко, в якому попросив допомогти повернутися в рідну країну до сина. Він зазначив, що розуміє про складність його справи. Сущенко заявив, що буде чекати, скільки буде потрібно.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще