У Конгресі США підтримали законопроект, що забороняє співпрацю американського оборонного відомства з російським "Рособоронекспортом".

Про це свідчить ухвалений документ про військові асигнування на 2017 фінансовий рік.

Згідно з документом, Пентагону заборонено "підписувати контракти, меморандуми про розуміння або корпоративні угоди, а також надавати гранти, кредити або кредитні гарантії "Рособоронекспорту" та його дочірнім компаніям.

Закон можна відмінити лише в тому випадку, якщо США вирішать, що припинення співпраці з РФ у військовій сфері негативно позначається на національній безпеці країни.

Крім того, в законі також є й інші умови, які передбачають відновлення військового співробітництва між країнами.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Це відбудеться в тому випадку, якщо міністр оборони США доведе, що "Рособоронекспорт" не постачає летальну військову техніку до Сирії, російські війська підуть з Криму, а агенти Кремля припинять провокації і спроби дестабілізувати ситуацію на сході України.

Нагадаємо, в 2015 році США ввели санкції проти кількох російських компаній у відповідь на порушення закону про нерозповсюдження ядерної зброї щодо Ірану, КНДР і Сирії. До переліку цих компаній потрапив і "Рособоронекспорт".

Через рік санкції частково зняли. З-під обмежень звільнили "Рособоронекспорт" за контрактами на техобслуговування вертольотів Мі-17 в Афганістані.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", через санкції російська оборонка втратила два мільярди доларів.