Українські телеканали незабаром зобов'яжуть збільшити кількість сюжетів державною мовою. Відповідні нововведення запропонував президент Петро Порошенко.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Глава держави заявив, що найближчим часом у парламенті розглянуть законопроект про офіційне запровадження квот в ефірі.

За його словами, перший крок українізації медіа відбувся успішно – кожна третя пісня на радіо звучить українською мовою, тому наступним повинно стати телебачення.

Президент наголосив, що більшість каналів досі надають перевагу російській, що згубно впливає на культуру країни. Крім того, минулого року президент вже закликав представників телевізійних ресурсів самим виявити ініціативу та представити план дій.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Тоді мене не почули", - додав він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на українських радіостанціях офіційно запровадили квоти на пісні державною мовою. Згідно закону, більше 35% композицій звучать українською.