Уже в березні-квітні поточного року у Верховній Раді України зареєструють проект закону про пенсійну реформу.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі "112 Україна".

За його словами, Мінсоцполітики збирається протягом місяця-півтора внести остаточний законопроект на розгляд парламенту.

Як зазначив він, одним з пунктів реформи стане осучаснення пенсій, насамперед це – приведення розмірів виплат пенсіонерам до норм українського законодавства – пенсії підвищать.

"Тепер не буде людей, які отримують пенсії, розмір яких менше мінімального – нижче прожиткового мінімуму", — зазначив Рева.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадаємо, міністр соцполітики пояснив, у чому полягає принцип роботи пенсійної реформи: уряд створить гранично прості правила, яких будуть дотримуватися люди через 30-35 років.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", Рева повідомив, що працюючі пенсіонери повинні зробити вибір: або відмовитися від пенсії, або від роботи.