Кримінальне провадження щодо відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова вже вийшло за рамки юриспруденції і стало політичним. Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов на прес-конференції, повідомляє "РБК-Україна".

"Показовий урок боротьби з корупцією не вийшов. Тепер адвокати Романа Насірова, про що вони вже заявили, оскаржуватимуть рішення в Європейському суді з прав людини. Тому що підозрюваного то відпускали, то блокували в будівлі суду. То визнавали, що підозрюваний хворий, то не визнавали цього", - заявив експерт.

За словами Карасьова, тепер всі порушення з боку антикорупційних органів будуть "грати проти України в судах ЄС".

"Говорити про професійну роботу органів не доводиться, тому справа переходить виключно у політичну площину", - підкреслив він.

Нагадаємо, що адвокат Насірова Андрій Кузьменко заявив журналістам після закінчення судового засідання, що захист вважає рішення суду незаконним і буде відстоювати позицію в судових інстанціях України та Європейського суду з прав людини.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомлялося, народний депутат Борислав Береза написав в своєму блозі, що якщо адвокати Насірова виграють європейські суди через порушення, які були допущені представниками НАБУ, то державі Україна доведеться фінансово компенсувати ці порушення. Зокрема, мова йшла про порушення під час вручення підозри після 22:00 і утримання підозрюваного в клітці в залі суду.