Школяр із Північної Ютландії , що в Данії знайшов на власному городі останки військового винищувача разом з пілотом.

Про це пише ВВС.

14-річний Даніель Крістіансен виконував шкільне завдання на тему Другої світової війни. Його батько згадав історії, що йому розповідав дід, що нібито біля їхнього будинку під час війни розбився літак. Хлопець вирішив перевірити це.

Спочатку батько з сином взялися шукати винищувач за допомогою металошукача, але на цьому не зупинилися. Коли знайшли місце ймовірного падіння, позичили в сусідів екскаватор та почали розкопки.

Після заглиблення до шести метрів, вони таки натрапили на купу металу, що виявився рештками винищувача Messerschmitt Bf 109. Крім дрібних частин та двигуна літака, що розбився у 1944 році, шукачі також виявили боєприпаси та залишки пілота.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Це стало справжньою сенсацією, про яку заговорила вся країна.

"Зараз на місці перебувають поліцейські і сапери. Також повинні прибути люди з посольства Німеччини. Ми виявили документи пілота", - розповів батько школяра Клаус Крістіансен.

Поруч з останками також виявили особисті речі льотчика, документи та якусь книжку. Що саме йшлося в знайдених документах чоловік не знає, адже одразу відправив до музею на експертизу.

"Ми ніколи не бачили жодного металевого уламка. Мій дід розповідав мені багато історій, і виявилося, то дещо з цього правда. Напевно, я повинен був краще слухати його, коли він був живий", - сказав Клаус. Поле, на якому сталися всі ці події, десятиліттями використовувалось для випасу худоби.

Наразі ведеться слідство та фахівці працюють на місці знахідки. Перш за все експерти намагатимуться встановити особу пілота та відтворити історичні події того дня.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", журналіст Стефан Бек заявив про халатне відношення до розслідування причини катастрофи малайзійського літака Boeing 777, та повідомив про знайдені залишки жертв на місці падіння судна на Донбасі.