Ситуація з покупкою вугілля на непідконтрольних територіях наочно демонструє, як різко можуть змінитися пріоритети в політиці нинішньої влади.

Про це порталу Знай.ua розповів глава київського осередку громадського руху Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

"Раніше ми часто чули, як представники влади, в тому числі і Генпрокурори Віталій Ярема та Юрій Луценко заявляли про те, що торгівля з терористами рівносильна пособництву тероризму і його фінансуванню. Тепер же, на зміну цим словам прийшла інша риторика. Абсолютно протилежна, яка виправдовує нинішні дії влади", - каже Федоренко.

Крім того, за словами експерта, велика ймовірність того, що цей бізнес практично жодним чином не пов'язаний з країною-агресором: "Це своєрідне "спільне підприємство" представників української влади і власників вугільних шахт, яке працює на викачування грошей з бюджету країни. Зокрема, на підтвердження цього можна навести приклад з бюджету, в якому було зазначено, що ми купуємо вугілля на зовнішньому ринку за ціною "Роттердам +", а за фактом, ми за ці гроші купуємо його у себе ж".

Подив у Олександра Федоренка викликає і той факт, що у нинішньої влади завжди є відповідь на питання: "Що потрібно зробити, щоб усунути наслідки кризи, що виникла?" Але при цьому ніхто з них не зможе дати відповідь на питання, а чим же вони займалися весь той час, поки перебували на своїх посадах.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua вже розповідав про те, від кого залежить енергосистема України.