На Одещині біля міста Вилкове 9 березня близько сотні активістів вийшли на мітинг та перекрили Дунай. Рибалки вимагають дозволити їм вилов риби.

Про це повідомляє "Таймер".

Рибалки на човнах перекрили рух по річці, вимагаючи від Мінекономіки припинити бюрократичну таяганину та видати дозволи на вилов "дунайки" – риби, яка вважається місцевим делікатесом.

Зараз дунайський оселедець заходить у води Дунаю та перші три тижні березня, коли риба заходить на нерест. Рибалки зізнаються, що це один з небагатьох періодів, коли можна непогано заробити, продаючи рибу на ринках Одеси та в Києві.

Проте, щоб приступити до вилову, людям потрібно отримати ряд дозволів, оформлення яких постійно затягується.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У той час браконьєри не гають даремно часу та активно виловлюють рибу і без документів. За словами рибалок, браконьєрів покривають "свої люди" в інспекціях.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", собаки-десантники відкрили полювання на браконьєрів.